Skip to main content

Hebben jullie ook alweer zo’n zin om te gaan kamperen en heb je alweer volop kampeerplannen? Januari is nou niet bepaald bij uitstek een kampeermaand, maar het is voor velen wel de maand waarop ze zich gaan oriënteren op een camping voor het voorjaar of de zomerperiode! Tel daar een bezoek aan één of meerdere kampeerbeurzen bij op en de voorpret is compleet! Ben je benieuwd naar onze kampeerplannen voor dit jaar? Ik vertel je er graag meer over.

Kampeerplannen met een camper van Roadsurfer

Zoals jullie waarschijnlijk wel weten hebben wij sinds vorig jaar een vouwwagen. Hier zijn we inmiddels drie keer mee op pad geweest en we zijn helemaal om: met de vouwwagen kamperen is echt ons ding. Desondanks gaan we in mei op een andere manier kamperen, en wel met een camper! Hoe dit komt? Nou, vorig jaar heb ik meegedaan aan een prijsvraag van Liga. Hierbij moest je je eigen herinneringen aan Liga-koekjes delen. Je maakte kans op verschillende prijzen, waaronder €449 tegoed voor Roadsurfer, een verhuurder van campers. En laat ik dit nou eens gewonnen hebben! We hebben er zelf nog wat geld bij op gedaan (€449 is een vreemd bedrag, maar dat heeft te maken met de belasting. Vanaf €450 moet je namelijk kansspelbelasting afdragen) en zo kunnen we in mei vijf nachten op reis met een camper! Hoe tof is dat?!

Kamperen in Zeeland, Noord-Brabant en Limburg

Maar waar ga je naartoe als je maar vijf nachten hebt met een camper? Als je dan een camper hebt, wil je niet op één plek blijven. Maar tegelijkertijd wil je met twee jonge kinderen ook niet alleen maar rijden. Toen onze dochter vertelde over haar wens om alle provincies van Nederland eens te bezoeken wist ik dan ook de route die we gaan afleggen. Aangezien we in Noord-Holland de camper moeten ophalen starten we onze reis daar. Dan zakken we door Zuid-Holland naar Zeeland, om met de camper in de buurt van de zee te verblijven. Vervolgens gaan we naar Noord-Brabant, waar ik graag naar een natuurkampeerterrein wil gaan. Vervolgens gaan we nog een nachtje ergens in Limburg vertoeven om zo uiteindelijk via Gelderland en Utrecht weer terug te rijden naar het startpunt. Welke camping en natuurkampeerterreinen we gaan bezoeken weten we nog niet, maar dit is ongeveer de planning. Aanraders? Ik hoor het graag!

Zomervakantie in Oostenrijk

In de zomervakantie gaan we natuurlijk weer met de vouwwagen op pad. Vorige zomer zijn we een week in eigen dorp geweest, en vervolgens nog twee weken in Hattem. Dit jaar zoeken we het graag iets verderop! Gevoelig als ik ben voor de wensen van de kinderen zijn we uitgekomen op Oostenrijk. Onze dochter had daar een filmpje over gezien en vervolgens wilde ze ook graag eens bergen zien. Nou, zeg daar maar eens nee tegen! Vanzelfsprekend lijkt het onszelf ook prachtig, anders hadden we wel iets anders uitgezocht. De camping is inmiddels geboekt, we gaan naar Alpencamping Mark in Tirol! Hier verblijven we ongeveer 18 dagen.

De heenreis willen we graag sowieso in Duitsland een nachtje overnachten, mogelijk in een trekkershut op een camping. Heeft iemand van jullie hier aanraders voor? Laat het weten in de reacties!

Meer kamperen?

Dit zijn de plannen die we tot nu toe hebben op kampeergebied. Mogelijk komt daar nog een weekendje in het voorjaar bij, maar dat laten we ook een beetje van het weer afhangen. Na vorig jaar bijna drie weken lang regen te hebben gehad hoop ik dit jaar op een wat zonniger kampeerjaar. Dus leggen we voor de rest nog niet al te veel vast.

Overige outdoorplannen zijn er ook: ik wil in juni de Slachtemarathon gaan lopen! Dit is een wandel- en hardloopmarathon (ik ga voor wandelen) over de oude Slachtedijk in Fryslân. Hiervoor ben ik al druk aan het trainen. Dus veel vrije tijd breng ik het komende seizoen ook wandelend door.

Wat zijn jouw kampeerplannen voor 2024?

Leave a Reply