Skip to main content

Eerlijk is eerlijk: ik zou niet zo snel online een vouwwagen willen bestellen. Je wilt toch eerst eens even lekker in de voortent zitten visualiseren hoe het in zo’n vouwwagen zal zijn, als je ermee op een camping staat. En even voor proef liggen in het slaapgedeelte. Maar dat ik het niet zo snel zou doen, houdt natuurlijk niet in dat een ander het ook niet hoeft te doen. Daarom wijs ik je graag op een tamelijk nieuwe vouwwagen, die je kunt kopen bij Decathlon. De Quechua vouwwagen!

Quechua vouwwagen

Decathlon bood natuurlijk eerder al een daktent aan, maar nu dus ook de Quechua vouwwagen. En die ziet er zo op het eerste gezicht niet eens onaardig uit voor de prijs die ervoor wordt gevraagd (€9.999,-). Net als onze eigen vouwwagen is er plek voor vier personen in de Quechua vouwwagen én is deze vouwwagen ook opblaasbaar. Andere voordelen zo op het eerste gezicht zijn de opbergmogelijkheden wanneer de vouwwagen eenmaal staat, het vele muggengaas, het uitschuifbare opstapje en de mogelijkheid om de wagen ook gewoon als losse aanhanger te gebruiken. De gehele tent kun je namelijk los halen van de wagen!

 

Daarnaast spreekt het principe van Fresh ’n Black mij persoonlijk nogal aan. In de voortent is het licht, maar in de slaapcabine is het te allen tijden donker. Wel zo fijn als je met (jonge) kinderen reist die niet willen slapen als het nog licht is in de tent. Volgens de site is de vouwwagen bestand tegen windkracht 8 – ongeveer 70 km/u | Getest in een windtunnel.

Op de website van Decathlon staat tevens een duidelijk filmpje over hoe je de vouwwagen dient op te zetten. Wel zo handig, want dan kom je nooit voor onaangename verrassingen te staan.

Nadelen zijn er in mijn opinie ook, want als je de vouwwagen in gaat klappen is er weinig ruimte om spullen in de vouwwagen mee te nemen. Waar wij bijvoorbeeld zelf onze stoelen en tafel nog met gemak kwijt kunnen in het middenpad, lijkt daar in de Quechua vouwwagen van Decathlon geen ruimte voor, omdat daar de matrassen opgeborgen moeten worden.

Maar, mocht je op zoek zijn naar een redelijk compacte nieuwe vouwwagen voor een schappelijk bedrag, dan kan de Quechua vouwwagen wel eens iets voor jou zijn! En is de Quechua vouwwagen het toch niet helemaal? Bekijk dan eens de gewone tenten van Decathlon!

Deze blog bevat affiliatelinks.

Leave a Reply