Skip to main content

Wat doe je als je een hele fijne financiële meevaller hebt en al langere tijd droomt over een vouwwagen? Juist, we hebben een vouwwagen gekocht! En niet zomaar één, maar een Jamet Air 2023!

Wij hadden afgelopen februari het absolute geluk dat we een fikse financiële meevaller hadden.

We hebben een tijdje na zitten denken over wat we met dit geld zouden gaan doen. Een reis met het hele gezin naar IJsland? Het geld stoppen in onze verbouwing die na negen jaar nog altijd gaande is? Of kiezen voor iets leuks waar we nog jarenlang plezier van konden hebben…

Een vouwwagen gekocht!

Het werd dus een vouwwagen! Tot nu toe hebben we altijd gekampeerd met een tunneltent, en dat was eigenlijk altijd een succes. Maar met twee jonge kinderen groeide de wens voor iets meer ruimte en gemak. Ik had zelf zitten denken aan een caravan, terwijl mijn wederhelft eigenlijk nog steeds groot voorstander was van een tent. Toen ik de middenweg opperde, een vouwwagen, moest hij daar dan ook wel even over nadenken. We besloten eerst eens een kijkje te nemen in het Vouwwagencentrum in Noardburgum voordat we een beslissing gingen nemen. Daar was hij echter ook al snel om! We hebben ook nog een tijdje gekeken naar vouwwagens op Marktplaats, maar tussen de tweedehands vouwwagens konden we niet echt vinden wat we zochten. Bovendien hadden we de Jamet Air al zien staan in de showroom en daar waren we erg van gecharmeerd.

De voordelen van een vouwwagen ten opzichte van een tent of een caravan

  • Je slaapt van de grond, dat scheelt enorm in temperatuur.
  • Een vouwwagen heeft enorm veel ruimte. Meer dan in een tent en meer dan in een caravan.
  • De kinderen kunnen óók in de vouwwagen slapen, maar er is wel wat afstand (ten opzichte van slapen in een tent).
  • Je hoeft niet meer te slapen op een luchtbed, maar slaapt op een matras.
  • Er is veel meer speelruimte voor de kinderen.
  • Een vouwwagen stallen kost minder ruimte dan een caravan.

Jamet Air 2023 – vouwwagen met opblaasbare voortent

Wij kozen zoals gezegd voor de Jamet Air 2023. Onze keuze viel op deze vouwwagen vanwege de opblaasbare voortent. Jamet noemt het zelf een revolutie in vouwwagenland: het is namelijk de eerste vouwwagen met opblaasbare voortent! Omdat je geen stokken hoeft te gebruiken scheelt dat heel veel tijd in het opzetten. De luchtbuizen zijn namelijk binnen een paar minuten opgeblazen! En omdat we ook vaak een weekendje weg willen en niet alleen maar tijdens de zomervakantie eropuit willen, is dat een grote pré. Het grondzeil kan door het ontbreken van een frame aan de voortent geritst blijven en ook de luifel kan aan de voortent geritst worden. Ook grote voordelen wat ons betreft. Verder is de Jamet Air 2023 ook gewoon een snoepje om te zien. De kleuren van 2023 zijn antraciet, ecru en zwart.

jamet air 2023

Is het opzetten van een Jamet Air moeilijk?

Afgelopen weekend hebben we onze vouwwagen opgehaald. We kregen bij het ophalen een demonstratie hoe de vouwwagen op te zetten. Dat was voor ons ook wel nodig, want we hebben nog nooit eerder een vouwwagen gekocht of zelfs in gekampeerd. Maar het zag er best wel simpel uit en er werd ons verzekerd dat als we de vouwwagen een paar keer opgezet hebben het vanzelf routine wordt.

Dezelfde middag hebben we de vouwwagen al even uitgetest in de grote tuin van vrienden. De kinderen gingen lekker spelen, terwijl wij goed nadachten over wat ook alweer de volgorde van de stappen was. Het opzetten van de voortent en de luifel hadden we nog niet gezien, dus ook dat gingen we uittesten. En er moet gezegd worden: het was simpeler dan we hadden gedacht!

Ook het weer inpakken van de Jamet Air 2023 viel ons reuze mee. We waren in ongeveer een uur klaar met inpakken. Daar moet natuurlijk wel bij vermeld dat we nog geen kampeerspullen bij ons hadden, behalve een campingtafel en onze campingstoelen.

Proefkamperen met vouwwagen

Bij de aanschaf kregen we twee nachten kamperen bij Camping de Stjelp in Oudega cadeau. Wanneer we hier naartoe gaan weten we nog niet, maar je kunt over die camping t.z.t. dus ook een review verwachten! De eigenaren van Vouwwagencentrum Noardburgum komen tijdens die twee nachten kamperen ook langs om te kijken of alles naar wens is en of ze ons nog ergens bij kunnen helpen. Wat een service!

Meer kampeerplannen met de nieuwe vouwwagen

Naast de twee nachten kamperen bij Camping de Stjelp in Oudega hebben we nog meer kampeerplannen. Zo gaan we binnenkort naar Camping de Ikeleane in Bakkeveen, gaan we een paar nachten kamperen bij Camping Botniahiem in Damwâld en gaat onze échte zomervakantie naar Molecaten Park De Leemkule in Hattem. Tijdens deze kampeervakanties kunnen we de vouwwagen goed uittesten en kijken wat voor ons goed werkt, en wat minder goed werkt. Na deze vakanties zal ik een uitgebreide review schrijven van de Jamet Air 2023. Wat zou jij graag willen weten over deze vouwwagen?

Leave a Reply