Skip to main content

Een tent kopen kan heel gemakkelijk zijn, maar het kan ook best een opgave zijn. Als kind ging ik met mijn ouders, zus en broertje regelmatig kamperen. Zij in de caravan, mijn zus en ik in een bijzettentje. Ik kan me het tentje waar wij in sliepen nog goed herinneren. Het was een koepeltent met zo’n flap ervoor, die met twee stokken omhoog gehouden werd. Als het geregend had – en dat gebeurde nogal regelmatig – lag er in die flap een enorme hoeveelheid water, wat we eerst van onderen eruit moesten gieten.

Toen ik eenmaal verkering had met wat nu mijn man is was onze eerste vakantie samen ook in een koepeltentje. Dat dat toch wel wat te klein was voor twee volwassenen bleek al snel, en daarom ging ik voor zijn eerstvolgende verjaardag snel een tent kopen. Een tunneltent deze keer! Deze is inmiddels ook alweer ingeruild voor een groter exemplaar, want ons gezin is nu vier man sterk. Wil jij ook een tent kopen maar weet je niet waar je moet beginnen? Wij vertellen je hier over wat voor soort tenten er allemaal zijn, zodat jij daaruit de beste keuze voor jou of je gezin kunt maken.

Ga jij binnenkort een tent kopen? Wil jij ook heerlijk kunnen relaxen en het vakantiegevoel ervaren in een fijne tent waar je nog jaren mee vooruit kunt? Neem dan gauw een kijkje op bijvoorbeeld De Vrijbuiter. Daar vind je tenten in alle soorten en maten en zij zijn volledig op de hoogte alle ins en outs op het gebied van kamperen in een tent.

Naast De Vrijbuiter, wat één van mijn favoriete outdoorwinkels is, kun je ook terecht bij onder andere de volgende online shops voor een mooie tent:

Wat voor soorten tenten zijn er?

Wil je eenmaal een tent kopen, dan kom je allerlei verschillende soorten tenten tegen. Een tent kopen is dan ook zeker niet een makkelijk klusje, als je van tevoren nog niet weet wat je precies wil. In dit artikel zetten we de meest gangbare tenten voor je op een rijtje. Er zijn natuurlijk nog een heleboel variaties denkbaar op deze tenten, maar voor dit artikel laten we het bij deze.

Pop up tent

Voor één tot vier personen, voor korte reisjes of trektochten, voor festivals en voor de kinderen die gezellig samen in de tuin mogen slapen in een tentje: de pop up tent kan voor heel veel verschillende kampeeravonturen gebruikt worden. De tent is één van de gemakkelijkste om op te zetten. Al in een paar seconden ‘popt’ hij op tot tent, hoef je alleen nog maar de haringen in de grond te zetten en je kunt gaan kamperen.

Het grootste nadeel van een pop up tent is echter dat je hem ook weer in elkaar moet vouwen. Dat is nog niet zo gemakkelijk, geen wonder dus dat veel festivalgangers na vier nachten feesten de tenten zonder pardon bij het grofvuil gooien… Wil jij iets duurzamer met je tent omgaan? Pak dan Youtube erbij, het gaat je lukken!

 

pop up tentTunneltent

Een echte gezinstent, de tunneltent. Tunneltenten zijn er in veel verschillende soorten, maten en vormen en zijn geschikt tot wel zeven of acht personen! Het grote voordeel van een tunneltent is de binnenruimte. Naast de verschillende slaapcabines heb je vaak een heel grote ‘leefruimte’, waar je uitgebreid spelletjes kunt zitten doen of kunt gaan koken.

 

tunneltent redwood birchKoepeltent

De koepeltent is misschien wel de meest gebruikte bijzettent aller tijden. Net iets ruimer dan een pop up tent en net iets steviger door de aanwezigheid van scheerlijnen en meer punten om je haringen vast te zetten. Deze tenten zijn echter alleen om in te slapen en misschien wat in te spelen. Koken gaat door de perfecte ruimte niet lukken.

 

koepeltent coleman kobuk valley 4Belltent

Wil je een tent kopen waar je echt de blits mee maakt op de camping, dan ga je voor een belltent. Deze tenten zijn officieel ooit ontworpen voor het leger, maar tegenwoordig doen ze het ook goed op de camping. Met wat lampjes en vlaggetjes creëer je zo een tent met een festivalvibe! In een belltent is slechts één binnenruimte, dus je hebt slaapvertrek en kookruimte in één.

 

bell tent tipi tentOpblaasbare tent

Toen de opblaasbare tent werd gelanceerd als hét nieuwe kampeermiddel, kreeg het te maken met veel scepsis. Een tent zonder stokken? Dat zou bij het minste zuchtje wind al wegblazen. Inmiddels heeft de opblaasbare tent zichzelf ruimschoots bewezen en is deze populairder dan ooit. De luchtbuizen kun je met een handpomp of een elektrische pomp opblazen. Zo staat je tent al binnen een paar minuten. Ook voor dit type tent geldt uiteraard dat er veel verschillen op de markt zijn.

 

opblaasbare tentDaktent

Wie echt iets anders wil, maar vooral veel vrijheid om te gaan en te staan waar je maar wil, zou best eens uit kunnen komen bij een daktent! Een daktent heeft veel voordelen ten opzichte van een gewone tent. Zo wordt het in een daktent minder snel vochtig als in een gewone tent. Ook voor gezinnen zijn hier best prima opties!

daktent

Kampeerliefde.nl maakt gebruik van affiliate marketing en kan dus affiliate links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra. Je kunt erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten die volgens mij de moeite waard zijn. Maak je gebruik van één van de links op Kampeerliefde.nl voor je aankoop? Bedankt! Je helpt mij daarmee om deze website verder te ontwikkelen!

Leave a Reply