Skip to main content

Er zijn stellen gescheiden voor minder. Het opzetten van een tent kan een ware beproeving zijn voor je relatie. Geruzie over welke stok waar moet, ontbrekende kleurcodes op de stokken, de haringen thuisgelaten, je kent het wel. En ondertussen zie je andere kampeerders binnen minuten hun opblaasbare tenten opzetten en al snel en koud biertje opentrekken. Zo’n opblaasbare tent, zou dat ook iets voor jou zijn? In deze blog vertellen we je over de voor- en nadelen van een tent met luchtbuizen.

Opblaasbare tenten vind je onder andere bij de volgende adressen:

Inhoud artikel:

  • Wat is een opblaasbare tent?
  • Hoe zet je een opblaasbare tent op?
  • Wat zijn de voordelen van opblaasbare tenten?
  • Wat zijn de nadelen van opblaasbare tenten?
  • Opblaasbare voortenten voor caravans
  • Opblaasbare voortenten voor vouwwagens

Wat is een opblaasbare tent?

Het woord zegt het natuurlijk al: een opblaasbare tent is een tent waarbij je geen gebruik maakt van stokken om je tent mee op te zetten, maar deze kun je door middel van lucht opzetten. In een opblaasbare tent kun je de buizen (op de plekken waar je normaliter stokken zou verwachten) opblazen met lucht. En nee, daar krijg je niet een opblaaskussenachtige tent voor terug, maar een heuse, stevige tent.

opblaasbare tenten

Hoe zet je een opblaasbare tent op?

Het opzetten van opblaasbare tenten is kinderlijk eenvoudig. Je start met het uitleggen van de tent op de plaats waar je deze op wilt zetten. Vervolgens zet je alle vier de hoeken vast met haringen. Daarna kun je al aan de slag gaan met het vullen van de luchtbuizen. Om stabiliteit aan je tent te krijgen, kun je het beste beginnen met de middelste buis. Deze pomp je op met een handpomp, voetpomp of met een elektrische pomp. Na de middelste luchtbuis pomp je de achterste buis op, en vervolgens de voorste. Als laatste zet je alle scheerlijnen vast.

Wat zijn de voordelen van opblaasbare tenten?

De voordelen spreken eigenlijk wel een beetje voor zich, maar we willen ze toch graag benoemen. Het grootste voordeel: Geen Stokken! Dat scheelt in ruimte bij het inpakken van je kampeerspullen, maar het scheelt ook in tijd bij het opzetten en het afbreken van je tent.

Persoonlijk vind ik het ontbreken van tentstokken wel echt een pré. Hoe vaak wij niet hebben gehad dat een tentstok knapte en deze later niet meer leverbaar bleken te zijn… Dat gebeurt ons dus nu nooit weer!

Daarnaast zijn opblaasbare tenten net zo stevig en stormproof als ‘gewone’ tenten.

Wat zijn de nadelen van opblaasbare tenten?

Er zijn natuurlijk ook wat nadelen. Zo zijn opblaasbare tenten wel wat zwaarder dan gewone tenten, omdat zowel het grondzeil, de binnentent en de buitentent aan elkaar verbonden zijn en dus niet per stuk opgeborgen kunnen worden. Ook is er natuurlijk een (weliswaar klein) risico dat de luchtbuizen kunnen gaan lekken en je tent op die manier gaat instorten. Bij de opblaasbare tenten die nu echter op de markt zijn is het risico daarop echter zo klein dat het misschien wel te verwaarlozen is.

Opblaasbare voortenten voor caravans

Er zijn natuurlijk ook opblaasbare voortenten voor caravans verkrijgbaar. Deze hebben dezelfde voor- en nadelen als de reguliere tenten met luchtbuizen en zijn verkrijgbaar bij de betere kampeerspeciaalzaak zoals Vrijbuiter.

Denk daarbij bijvoorbeeld aan de Dorema Monaco Air All Season voortent. Deze is in verschillende maten verkrijgbaar en zet je dankzij het opblaasbare frame in een mum van tijd op! Deze voortent kun je ook in delen opzetten, waardoor je deze meer gebruikt als een soort ‘luifel-plus’.

Vouwwagens met opblaasbare tenten

Er zijn ook vouwwagens op de markt met opblaasbare tenten. Er zijn verschillende merken en modellen, waarvan ik de Jamet Air natuurlijk het beste ken. Dit is namelijk de vouwwagen die wij zelf onlangs hebben gekocht!

Opblaasbare voortenten voor campers

Ook voor campers en busjes zijn er verschillende soorten voortenten die gebruik maken van een luchtbuizen frame. Bij Vrijbuiter zijn er veel verschillende soorten en formaten opblaasbare voortenten voor campers en camperbusjes verkrijgbaar, van o.a. de merken Dorema en Eurotrail.

Bekijk hier bijvoorbeeld de Ancona Air Tent van Eurotrail. Dit is een heel betaalbare voortent, waarvan het grootste voordeel is dat je deze ook nog eens heel gemakkelijk kunt afkoppelen, waardoor je de tent kan laten staan en er zelf met je busje nog op uit kunt.

Gooi je meteen je tentstokken bij het oud ijzer en wil je snel kunnen genieten  zodra je op de camping bent? Neem dan snel een kijkje in de webshop van Vrijbuiter voor een groot aanbod opblaasbare voortenten.

Hier vind je kwalitatieve opblaasbare tenten voor twee tot zes of meer personen.

Opblaasbare tenten vind je ook bij de volgende zaken:

Kampeerliefde.nl maakt gebruik van affiliate marketing en kan dus affiliate links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra. Je kunt erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten die volgens mij de moeite waard zijn. Maak je gebruik van één van de links op Kampeerliefde.nl voor je aankoop? Bedankt! Je helpt mij daarmee om deze website verder te ontwikkelen!

Bezoek ons online of in de winkel

Leave a Reply