Skip to main content

De zomervakantie zit er weer op, tijd dus om na te denken over de volgende uitstapjes (misschien wel winterkamperen!) of volgende vakanties. Het is heel leuk om kampeerinspiratie op te doen op kampeerbeurzen of op een vakantiebeurs. Niet iedere beurs is voor iedereen even relevant, maar op elke beurs is er vaak wel iets te vinden waardoor de beurs het bezoeken waard is. Hierbij de kampeer- en reisbeurzen voor seizoen 2023-2024 op een rij!

kampeerbeurzen

Kampeerbeurzen 2023 – 2024

Camperbeurs Hardenberg 22 t/m 24 september

Speciaal voor de camperaars onder ons: de Camperbeurs in Hardenberg! Kijk je ogen uit, ontdek de nieuwste snufjes en de mooiste routes. Ook ontmoeting met gelijkgestemde camperaars is natuurlijk leuk tijdens zo’n beursdag!

Kampeer & Caravan Jaarbeurs 4 t/m 8 oktober 2023

De grootste beurs en meest algemene kampeerbeurs die je kunt bezoeken is de Kampeer & Caravan Jaarbeurs in, je raadt het al: de Jaarbeurs in Utrecht. Deze beurs bezoek je van 4 t/m 8 oktober 2023. Hier vind je van alles op het gebied van kamperen. Van caravans en campers tot tentjes en kampeeraccessoires, kampeerinfluencers en campings; je voelt je een dagje ‘op kampeervakantie’ als je naar de Kampeer & Caravan Jaarbeurs gaat.

Caravana Leeuwarden 24 t/m 28 januari 2024

In Leeuwarden wordt jaarlijks de Caravana gehouden. Dit is de grootste kampeerbeurs van het noorden. En alhoewel de naam anders doet vermoeden is er veel meer dan alleen maar caravans. Campings, kampeeraccessoires, vouwwagens, (dak)tenten, campers en uiteraard ook caravans kun je tijdens deze beurs bekijken en vaak met een aantrekkelijke beursaanbieding aanschaffen. De beurs vindt plaats in het WTC Expo in Leeuwarden.

Vakantiebeurs Noord-Nederland 24 & 25 februari 2024

Een gloednieuwe vakantiebeurs waarbij betaalbaarheid en een ongedwongen dagje uit met het hele gezin hoog in het vaandel staat. Hier maak je kennis met leuke bestemmingen, kleinschalige B&B’s en campings en nog veel meer. De beurs vindt plaats in De Skâns in Gorredijk.

SVR Vakantiebeurs

Zaterdag 13 januari: Evenementenhal Hardenberg

Zaterdag 20 januari: Expo Houten

Zaterdag 3 februari: WTC Expo Leeuwarden

Elke beursdag is van 10.00 uur tot 16.00 uur

Toegang is voor donateurs van SVR gratis. Op deze beurzen ontmoeten duizenden campingeigenaren en kampeerders elkaar. Vanouds worden deze kampeerbeurzen enorm druk bezocht. SVR Campings doen het vooral goed bij liefhebbers van het boerenleven, kleinschalige campings met rust, ruimte en veel natuur in de omgeving.

Vakantiebeurs Utrecht 11 t/m 14 januari 2024

Niet echt een kampeerbeurs, maar daarom niet minder leuk: De Vakantiebeurs in Utrecht! Hier doe je extra veel inspiratie op voor de wat verdere bestemmingen. Er zijn honderden reisaanbieders op deze beurs, maar je kunt er nog veel meer, zoals bijvoorbeeld proeven van lokale delicatessen en workshops volgen.

CamperExpo in Houten 15 t/m 17 maart 2024

Nog een camperbeurs is de CamperExpo in Houten. Drie hallen, honderd exposanten en 15.000 bezoekers zorgen voor een heel compleet beursevenement waar je genoeg inspiratie kunt opdoen voor de komende tien jaar camperen.

Welke kampeer- en vakantiebeurs is jouw favoriet en waarom? Laat het weten in de reacties!

Deze blog wordt uitgebreid op het moment dat er meer data van kampeerbeurzen beschikbaar zijn.

Deze blog kan affiliatelinks bevatten.

Leave a Reply