Skip to main content

Een tijdje geleden kochten wij de Cobb Pro (Heritage limited edition). Voor wie niet bekend is met de Cobb, dit is een multifunctionele compacte barbecue waarvan één van de grootste voordelen is dat deze aan de buitenkant niet heet wordt en er weinig rook van af komt! Daardoor kun je deze gemakkelijk op tafel zetten of verplaatsen.

Wij kochten de Cobb Pro Heritage bij Kampeerwereld in Ermelo, maar de Cobb Pro is natuurlijk op nog veel meer plaatsen te koop:

Vrijbuiter
Bol.com
Blokker

In deze blog vertel ik je meer over de Cobb Pro, waarom we voor deze barbecue hebben gekozen en waarom dit echt de ideale barbecue is voor op de camping, op de boot en ook voor thuis.

Cobb Pro Heritage

Wat is een Cobb Pro?

De Cobb is ooit bedacht om een meer veilige manier van buiten koken mee te realiseren. Barbecues zorgen immers nogal eens voor brandjes en brandwonden, doordat de buitenkant vaak gloeiend heet wordt. Dat is bij de Cobb Pro niet het geval. Het deksel wordt weliswaar wel heet, maar de zij- en onderkant niet. Je kunt de Cobb Pro dus zo oppakken en elders neerzetten. Ook in het gras, waar het gras niet dor van zal worden.

De Cobb Pro is meer dan alleen maar een barbecue. Je kunt er namelijk, dankzij allerlei uitbreidingssets, ook mee grillen, bakken, braden en roken. Als je het deksel erop zet kun je er zelfs cakes en broden in bakken want dan krijgt de Cobb Pro de functie van een heteluchtoven!

Gemakkelijk in gebruik

Wat wijzelf heel erg fijn vinden, is dat je heel gemakkelijk en snel kunt gaan barbecueën met de Cobb Pro. Als je gebruik maakt van Cobble Stones kun je al binnen een paar minuten vlees gaan bakken. Cobble Stones zijn aanmaakblok en briket in één. Dat maakt dat de Cobb snel verhit en je snel kunt beginnen. Er wordt gezegd dat je al binnen drie minuten kunt beginnen, maar wij starten vaak ongeveer tussen de vijf en tien minuten na het aansteken van de Cobble Stone. De Cobble Stone blijft zo’n twee tot drie uur constante warmte afgeven.

Cobb Pro heritage limited edition

Overigens is het niet per sé noodzakelijk om gebruik te maken van Cobble Stones. Het is wel veruit de gemakkelijkste manier van het verhitten van je Cobb. Uit kostenbesparend oogpunt kun je echter ook kiezen voor gewone briketten. Met ongeveer zes briketten kun je een aardig potje barbecueën.

Accessoires voor de Cobb Pro

Als je voor het eerst kijkt naar de Cobb Pro, kun je door alle accessoires nog wel eens de weg wat kwijtraken. Want waar begin je mee, wat heb je allemaal nodig en wat kun je ook prima achterwege laten? De Cobb Pro wordt standaard geleverd met een standaard bakplaat. Dit is een bakplaat met gaatjes erin, die ervoor zorgt dat het vet niet op de plaat blijft liggen maar in de opvangschaal terechtkomt. Hiervoor zijn handige aluminium wegwerpkommen verkrijgbaar, mocht je niet zo van schoonmaken houden. In principe heb je met een basisuitrusting voldoende in huis om te kunnen gaan barbecueën.

Wil je echter nog meer buiten koken, en niet alleen maar barbecueën, dan kun je ook allerlei handige accessoires kopen. Wat dacht je bijvoorbeeld van een Cobb pizzasteen zodat je zelf pizza’s kunt bakken op je Cobb Pro? Of een Cobb Rotisserie waarmee je een hele kip kunt bereiden? Op mijn eigen verlanglijstje staat nog een Cobb bakplaat, zodat we ook eieren of pannenkoeken kunnen bakken op de Cobb Pro. Ook de Cobb wok lijkt me heel erg handig en om cakes of broden te bakken staat ook de Cobb bakvorm nog op mijn verlanglijstje. Dan weet Sinterklaas maar wat hij mij cadeau kan doen deze winter!

Er zijn nog veel meer handige accessoires zoals handgrepen, barbecuetangen en dergelijke, maar die lijken mij in eerste instantie nog niet zo nodig of zijn ook elders goedkoper te krijgen.

Recepten en kookboeken voor de Cobb Pro

Mocht je je nou afvragen wat je eigenlijk allemaal kunt koken op de Cobb Pro naast het ‘gewone’ barbecueën, dan is er online een heleboel inspiratie te vinden. Word bijvoorbeeld lid van de Cobb-Facebookgroep voor inspiratie of koop een Cobb receptenboek! Momenteel heb ik zelf nog louter gebarbecued dus kan ik nog geen eigen recepten delen, maar als wij meer ervaring hebben dan zal ik hier ook zeker recepten gaan delen!

Cobb Pro barbecue

Verschillende soorten Cobb

Naast de Cobb Pro zijn er nog andere soorten Cobb’s. Zo is er ook de Cobb Premier Air, waarbij je ook de temperatuur kunt reguleren en de Cobb Premier+ Gas waarbij je de Cobb aansluit op een klein gasflesje of een grote gasfles voor een vakantie lang barbecueplezier.

Waarom de Cobb Pro?

Wij kozen voor deze barbecue omdat we graag op houtskool barbecueën maar niet het niet per sé nodig vinden om de temperatuur te reguleren. De Cobb Pro valt bij ons zeer in de smaak omdat het een kwalitatief goede barbecue is, met tig uitbreidingsmogelijkheden maar geen ‘dwang’ om ook per sé al die uitbreidingsmogelijkheden te moeten aanschaffen. Bij sommige andere barbecues koop je de barbecue namelijk direct met een hele set uitbreidingsmogelijkheden, waardoor er ook een kans inzit dat je de helft daarvan niet eens gebruikt en dat vinden we zonde.

Ook de veiligheid van dit type spreekt ons enorm aan. Een ongeluk zit in een klein hoekje, dus als je dat weet te voorkomen door gewoon goed, deugdelijk spul te gebruiken dat ook nog eens ontworpen is om extra veilig te zijn, dan heb je ons binnen.

Heb jij ook een Cobb Pro? Maak je er vaak gebruik van en welke gerechten maak je er op klaar? Laat het weten in de reacties!

Deze blog bevat affiliatelinks.

Leave a Reply