Skip to main content

Korte kampeer- en reisberichten die wel de moeite waard zijn om te delen, maar die niet een hele blog van tig woorden nodig hebben. Vanaf deze week vind je iedere week korte nieuwtjes verzameld in een blog. Met tips voor leuke artikelen om te lezen, winacties, campings of handige producten die we graag even uitlichten. Lees verder voor het reis- en kampeernieuws week 35.

Review Jamet Air 2023

We starten deze editie van het Reis- en kampeernieuws met een doorverwijzing naar de review die ik schreef over de Jamet Air 2023. Ik heb van veel mensen de vraag gekregen of onze nieuwe vouwwagen bevalt, of het nou handig is, zo’n opblaasbare (voor)tent en meer praktische vragen over deze vouwwagen. Tijd dus voor een review, je vindt ‘m hier!

molecaten park de leemkule jamet air

Review: Molecaten Park De Leemkule

Er verscheen nog een review op Kampeerliefde afgelopen week, maar dan van een camping! We gingen afgelopen zomer naar Molecaten Park De Leemkule in Hattem voor een tweeweekse kampeervakantie. De regen viel met bakken uit de lucht, maar dat mocht de pret niet drukken. Wat vonden wij van dit vakantiepark/camping? Je leest het hier!

molecaten park de leemkule speeltuin

Op termijn wildkamperen in België?

Wildkamperen is in België momenteel niet toegestaan. Er zijn wel een aantal beheerde plaatsen waar je – luxeloos – kort je tentje neer. kunt zetten, zogeheten bivakzones. Maar als het aan de politieke partij Groen ligt, komt daar verandering in. Wat deze partij betreft wordt Vlaanderen zelfs écht een kampeerregio en wordt er heel anders naar kamperen gekeken. Wildkamperen waar je maar wilt, met enkele uitzonderingen, in plaats van enkele bivakzones en voor de rest een verbod. Lees er hier meer over.

Pizza steenoven voor op de barbecue

Je zou het niet zeggen als je nu naar buiten kijkt en als je naar de weersvoorspellingen kijkt, maar het zou best nog wel eens een hele mooie nazomer kunnen worden! Je barbecue hoeft dus nog niet opgeborgen te worden, want je zou ‘m best nog wel eens nodig kunnen hebben! Ook leuk om te doen op de barbecue: pizza’s bakken! Daar heb je natuurlijk wel een pizzasteen of pizzaoven voor nodig. Bij Action vind je een Pizza steenoven voor op de barbecue voor €49,95.

pizza steenoven voor op de barbecue

Camping van de week

Wij kennen Landal met name van de vakantieparken, waar we al regelmatig in een huisje hebben verbleven. De laatste keer was afgelopen herfstvakantie, toen hebben we een week verbleven in een huisje op Landal Sonnenberg in Leiwen, Duitsland. Hier zit echter ook een camping bij, dus kamperen kan hier ook! Aangezien onze herfstvakantie vorig jaar finaal in het water viel omdat beide kinderen flinke buikgriep kregen op vakantie, hebben we er naar zitten kijken om misschien komende herfstvakantie of ergens in het voorjaar nóg een keer naar dit vakantiepark te gaan. Van de omgeving hebben we immers nog nauwelijks iets gezien, en ook alle faciliteiten op de camping/vakantiepark hebben we nauwelijks gebruik van gemaakt. Zo is er bijvoorbeeld een klimpark, een bowlingbaan en een restaurant. Die hebben we vorig jaar aan ons voorbij moeten laten gaan. Misschien dan dit of volgend jaar in de herkansing?

Kampeerliefde.nl maakt gebruik van affiliate marketing en kan dus affiliate links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra. Je kunt erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten die volgens mij de moeite waard zijn. Maak je gebruik van één van de links op Kampeerliefde.nl voor je aankoop? Bedankt! Je helpt mij daarmee om deze website verder te ontwikkelen.

Leave a Reply