Skip to main content

Speeltuin voor de kinderen: check. Zwembad binnen en buiten: check. Animatieprogramma, geschikt voor kinderen in de leeftijd van 3 tot en met 8: check. Restaurant voor de ouders: dubbelcheck! Molecaten Park De Leemkule was de bestemming voor onze échte zomervakantie. Al een paar maanden geleden boekten we deze vakantie, toen we net onze vouwwagen hadden gekocht. Inmiddels zijn we alweer ruim een week thuis, tijd dus om onze bevindingen met jullie te delen!

molecaten park de leemkule

Molecaten Park De Leemkule – bezocht in augustus 2023

Molecaten Park De Leemkule is een vakantiepark met camping, waar de verdeling huisjes/kampeerplekken ongeveer 50-50 is. Ook zijn er een aantal vaste jaarplaatsen waar men een eigen stacaravan heeft. Het vakantiepark heeft zoals gezegd twee zwembaden (binnen en buiten), een restaurant, een speeltuin, eenvoudige speeltoestellen op ieder veldje, een leuk animatieprogramma in de schoolvakanties, een dierenweide, een wasserette en nog veel meer.

molecaten park de leemkule speeltuin

Omgeving is prachtig

Zelf waren we al eens eerder op dit vakantiepark geweest. Middenin coronatijd in de kerstvakantie zaten we hier in een huisje. Toen moesten we tien dagen om zien te krijgen terwijl het restaurant en het zwembad gesloten moesten blijven en het buiten enorm koud was. Maar dat bleek dankzij het prachtige bos aan de achterzijde van het park geen enkele moeite te kosten, en daarom besloten we nog eens terug te keren wanneer er wél van alles te doen zou zijn. We wisten toch al dat de omgeving prachtig was en we waren erg benieuwd hoe het hier in de zomer zou zijn als er wel veel te doen was.

omgeving molecaten park de leemkule

Veel te doen voor kinderen

Nou, en of er veel te doen was! Ondanks dat het ongeveer anderhalve week pijpenstelen regende hebben we ons geen minuut verveeld. Naar de Molly & Caatje-show, de kinderbingo, schat zoeken, knutselen bij de Molly & Caatjeclub of naar de kinderdisco: het animatieprogramma sloot perfect aan bij de leeftijd van onze kinderen. Hierdoor sloot de oudste ook snel een vriendschap met een leeftijdsgenootje en konden we haar met een gerust hart er alleen op uit sturen. Ook kwam Circus Salto naar de camping, dus dat konden we natuurlijk ook niet aan ons voorbij laten gaan.

molly & caatjeclub

Fijn animatieteam

Heb je kinderen in de leeftijd tot een jaar of tien? Dan is Molecaten Park De Leemkule uitermate geschikt in de schoolvakanties om je vakantie door te brengen. Ik vond het aanbod echt veelzijdig en het animatieteam zeer professioneel en gedreven. Bovendien waren we dankzij de app altijd heel snel op de hoogte van de activiteiten. De meeste activiteiten kunnen kinderen gratis aan meedoen, enkele activiteiten (zoals bijvoorbeeld de bingo) moet voor betaald worden.

Molly & CaatjeMolly & Caatje

Fietsen en wandelen in omgeving Hattem

Voor volwassenen/ouderen zonder kinderen is de camping ook helemaal prima. ’s Het viel me op dat het ’s avonds al snel rustig was op de veldjes (maar misschien kwam dit ook wel wat door het slechte weer). Als je zonder kinderen vakantie viert dan kom je hier wel met name voor de omgeving. Als je bijvoorbeeld houdt van wandelen of fietsen dan zit je hier, op steenworp afstand van Hattem, helemaal goed. Het is een bosrijk gebied met fijne wandel- en fietspaden. Bij de receptie kun je desgevraagd knooppuntenroutes meekrijgen om te wandelen of te fietsen.

Uitstapjes in de omgeving

Hattem is een leuke plek om even een middag te winkelen, op een terrasje te zitten of bezienswaardigheden te bekijken. Wij bezochten bijvoorbeeld de Andreaskerk in het centrum.

Andere tips voor uitstapjes in de regio zijn Zwolle (al hebben wij dat zelf overgeslagen), kun je lekker pannenkoeken eten bij Pannenkoekenhuis de Boskabouter in Wezep en is het Blotevoetenpad in Twello ook absoluut een aanrader.

Hattem

En toen het pijpenstelen regende en we last hadden van lekkage in onze voortent, gingen we naar Kampeerwereld Hendriks in Ermelo. Een halfuur rijden, maar dan heb je ook wat. Een fijne en complete kampeerwinkel.

Oordeel van de kinderen

Over Molecaten Park De Leemkule zijn de kinderen (3,5 en 8) unaniem: het is een fijne camping waar heel veel leuke activiteiten te doen zijn. Molly en Caatje, de mascottes van het park, zijn helemaal ‘superduperschildpadcool’ en de speeltuinen zijn groot genoeg. Vooral de oudste was helemaal in haar sas met het animatieprogramma, het liefst sloeg ze geen enkel onderdeel over. Kinderdisco, knutselen, meedoen met een tocht over het park, je kon haar overal voor porren. Ook de aanwezigheid van de ‘aardbeienman’, die twee keer per week fruit verkocht op de camping vond ze erg leuk. Bij het ontbreken van een echte campingwinkel (er is wel een broodjesservice) is dat een leuke bijkomstigheid.

De Leemkule

Kikkers vangen bij de leemkule

molecaten park de leemkule speeltuinMolly & Caatjemolecaten park de leemkule jamet air

Kampeerliefde.nl maakt gebruik van affiliate marketing en kan dus affiliate links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra. Je kunt erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten die volgens mij de moeite waard zijn. Maak je gebruik van één van de links op Kampeerliefde.nl voor je aankoop? Bedankt! Je helpt mij daarmee om deze website verder te ontwikkelen.

Leave a Reply