Skip to main content

Camping Tjaerdastate

Dat ik (ook) een groot fan ben van kamperen in eigen omgeving, daar maak ik geen geheim van. Inmiddels hebben we al op beide campings in eigen dorp gekampeerd . Persoonlijk lijkt het me erg leuk om meer campings in onze gemeente te bezoeken, waaronder de nieuwe Camping Tjaerdastate in Rinsumageast. Voor deze camping mocht ik onlangs de teksten voor hun website schrijven, dus ik heb er al een aantal keer een kijkje mogen nemen.

Harry, Jeltsje en zoon Jelmer hadden al jaren de wens een eigen camping te beginnen. Na een zoektocht om bestaande campings over te nemen kwamen ze toch uit op het land achter hun eigen prachtige woning in Rinsumageast. Een mooie locatie met uitzicht op de landerijen, gelegen naast de Alexanderkerk en op loopafstand van het dorp.

Prachtig sanitairgebouw

Na een aantal jaar noeste arbeid ging Camping Tjaerdastate vorig jaar in april voor het eerst open en niet zonder succes. De campinggasten komen van heinde en verre en zijn vol lof over de camping en dan ook met name het sanitairgebouw. Dat daar door Harry en Jelmer enorm veel aandacht aan is besteed mag duidelijk zijn. Overal is aan gedacht.

sanitair camping tjaerdastateOndanks dat de camping nog maar net één seizoen geopend is zijn er al gasten geweest die al terug zijn gekomen voor een tweede keer kamperen op Camping Tjaerdastate. Dat wil wel wat zeggen!

Op de camping kun je terecht op één van de 25 ruime plaatsen. Er zijn enkele voorzieningen voor gezinnen met kleine kinderen en mensen die wat slechter ter been zijn. Je kunt gebruik maken van broodjesservice in de ochtend en een vers eitje of potje jam kopen die lokaal gemaakt is. Ook zijn er enkele boerderijdieren; geiten, varkens, een paard, een pony en poes Moorke.

Fietsen in Noordoost Friesland

Waar veel campinggasten van Camping Tjaerdastate erg lovend over zijn zijn de mogelijkheden om te fietsen. Noordoost Friesland is sowieso een prachtige bestemming om op de fiets te ontdekken, en Rinsumageast is daarvoor een goede uitvalsbasis. Dokkum ligt om de hoek voor een dagje cultuur en in Damwâld kun je goed terecht voor de dagelijkse boodschappen. Maar ook het Waddengebied is op de fiets goed te bereiken!

In de toekomst zal in de stal nog een recreatieruimte worden gebouwd, waar campinggasten bijvoorbeeld een kopje koffie kunnen drinken, routes kunnen vinden en desgewenst sportwedstrijden kunnen bekijken op tv. Dit zal naar verwachting deze winter gerealiseerd worden dus daar moeten we nu nog even op wachten.

Kampeerliefde.nl maakt gebruik van affiliate marketing en kan dus affiliate links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra. Je kunt erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten die volgens mij de moeite waard zijn. Maak je gebruik van één van de links op Kampeerliefde.nl voor je aankoop? Bedankt! Je helpt mij daarmee om deze website verder te ontwikkelen.

Leave a Reply