Skip to main content

Doe nu de Camperroute Wereldreis door Zuidoost Friesland!

Zuidoost Friesland, ook wel ‘Het Andere Friesland’ genoemd, is een unieke regio in de provincie Fryslân. Het biedt een verrassende mix van bossen, duinen en knusse dorpjes, iets wat wellicht niet direct wordt geassocieerd met Fryslân. Meestal denken mensen vooral aan de Waddeneilanden, de Elf steden en de meren. Echter, voor camperaars die willen genieten van rust, natuur en een divers cultureel aanbod is er nu een prachtige route met de titel: ‘Camperroute Wereldreis’.

Van Canada naar Moskou naar Willemstad

In Het Andere Friesland zijn er verrassende plekken die doen denken aan bestemmingen over de hele wereld. Plaatsen als Moskou, Sint Petersburg, Egypte, Canada en Willemstad zijn allemaal te vinden in Zuidoost Friesland, terwijl je ze normaal gesproken elders op de wereldbol zou verwachten.

Op de fiets naar Egypte

Tijdens het volgen van de bijna honderd kilometer lange Camperroute Wereldreis kom je al deze bijzondere plaatsen tegen. Onderweg zijn er diverse camperplaatsen, zoals Camperplaats De Kalkovens in Gorredijk, Natuurkampeerterrein Fries en Fraai in Hoornsterzwaag, en Camperplaats Appelscha, waar je kunt overnachten. Uiteraard kun je deze route ook doen met bijvoorbeeld een daktent. Vanaf deze camperplaatsen kun je gemakkelijk per fiets naar de wereldse bestemmingen gaan.

Bezoek Werelderfgoed De Koloniën van Weldadigheid tijdens je Camperroute Wereldreis

Een aanrader tijdens je ‘Camperroute wereldreis’ is een bezoek aan het UNESCO Werelderfgoed De Koloniën van Weldadigheid. De musea in Frederiksoord, Noordwolde en Veenhuizen vertellen je alles over de bijzondere geschiedenis van armoedebestrijding in Nederland en Vlaanderen in de 19e eeuw.

Je vindt de route hier.

Canada Friesland

Wil je meer weten over de regio Zuidoost Friesland? Bezoek dan de website zuidoostfriesland.nl

Kampeerliefde.nl maakt gebruik van affiliate marketing en kan dus affiliate links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra. Je kunt erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten die volgens mij de moeite waard zijn. Maak je gebruik van één van de links op Kampeerliefde.nl voor je aankoop? Bedankt! Je helpt mij daarmee om deze website verder te ontwikkelen.

Leave a Reply