Skip to main content

Op Kampeerliefde deel ik iedere week het Kampeer-, reis- & outdoornieuws! Wat dat inhoudt? Korte nieuwtjes, een camping uitgelicht, tips voor langere artikelen die de afgelopen tijd zijn verschenen op Kampeerliefde.nl of een goede kortingscode waar je misschien iets aan hebt. Deze week: Nog meer campings geboekt voor de komende periode, een nieuwe Fitbit, zo kies je de perfecte slaapmat, huur een oud Volkswagenbusje en De Buurtcamping!

 

Nog meer campings geboekt

Vorige week vertelde ik al dat we komende zomer een paar dagen naar Camping Botniahiem in Damwâld gaan. Inmiddels zijn onze vakantieplannen nog meer uitgebreid. We gaan in de meivakantie namelijk een paar dagen naar Camping de Grimberghoeve in het Overijsselse Notter en in de zomer nog twee weken naar Molecaten Park de Leemkule in Hattem! Aangezien we net een nieuwe vouwwagen hebben gekocht willen we het maximale uit onze vrije dagen halen. In de meivakantie maken we er tevens een familietrip van. Mijn ouders en zus komen ook gezellig een paar nachten op de Grimberghoeve kamperen (mijn ouders in camper, mijn zus in haar daktent).

Molecaten park De Leemkule herfst

We waren al eens eerder bij De Leemkule, maar toen in de winter!

Nieuwe Fitbit gekocht

Vertelde ik net een paar weken geleden over hoe blij ik was met mijn Fitbit Charge 4 en waarom ik vond dat jij er ook één zou moeten dragen, sneuvelde mijn Fitbit slechts een week later… Onherstelbaar kapot en daarom moest ik dus op zoek naar een nieuwe. Het is de Fitbit Versa 3 geworden. Niet helemaal de nieuwste versie (er is ook al een Versa 4 op de markt), maar voor mij een heel goed sporthorloge. Ik heb deze nu slechts twee dagen, dus ik kan er nog niet heel veel over vertellen, maar binnenkort ga ik hier meer over uitweiden.

Fitbit versa 3

Zo kies je de perfecte slaapmat voor je kampeeravontuur

Je kampeeravontuur valt of staat met goede nachtrust. Aan luidruchtige buren of een snelweg achter je tent kun je (behalve verkassen) niet zoveel doen, maar aan je eigen slaapcomfort wel. Een goede slaapmat kan je nacht echt zoveel beter maken! Met een goede slaapmat slaap je als een roosje. Over de verschillende soorten slaapmatten en waar je op moet letten als je een slaapmat gaat aanschaffen schreef ik deze week een artikel.

slaapmat redwoods tweepersoons self inflatable

Huur eens een oud Volkswagenbusje

In het dagelijks leven ben ik actief als tekstschrijver voor de vrijetijdssector. Eén van mijn opdrachtgevers wil ik graag aan je voorstellen: Dreambus. Dreambus verhuurt de tofste Volkswagenbusjes die je ooit gezien hebt. Zie jij jezelf al een week rondtouren met zo’n prachtige T2?

Kamperen bij De Buurtcamping

Een bijzonder initiatief dat in 2013 in Amsterdam begon en inmiddels navolging heeft in heel Nederland met zo’n 45 campings, is De Buurtcamping. Drie dagen lang wordt een park omgetoverd tot een heuse camping, waar een derde van de plaatsen is gereserveerd voor vrijwilligers, een derde van de plaatsen voor minima en een derde voor betalende kampeerders (variaties hierop zijn mogelijk). Een project dat buurtbewoners met elkaar verbindt en die iedereen de lol van het kamperen laat beleven.

Tot nu toe is nog niet precies bekend waar er in 2023 weer Buurtcampings worden opgezet, maar van Den Haag is bijvoorbeeld al bekend dat je van 7 tot en met 9 juli kunt gaan kamperen in het Bokkefortpark en het Zuiderpark. Via social media is al te zien dat er al een heleboel campings druk aan het voorbereiden zijn, dus overige locaties worden ongetwijfeld binnenkort weer bekend gemaakt op de site van De Buurtcamping.

Dit was ‘m dan weer; het Kampeer-, reis- en outdoornieuws!

Nog even de items op een rijtje:

Eerdere edities van het Kampeer-, reis- en outdoornieuws lees je hier!

Kampeerliefde.nl maakt gebruik van affiliate marketing en kan dus affiliate links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra. Je kunt erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten die volgens mij de moeite waard zijn. Maak je gebruik van één van de links op Kampeerliefde.nl voor je aankoop? Bedankt! Je helpt mij daarmee om deze website verder te ontwikkelen!

Leave a Reply