Skip to main content

Wandelroute van het jaar 2023

Wandelen en kamperen gaat wat ons betreft hand-in-hand. Daarom is er op Kampeerliefde ook plaats voor wandelnieuws! Leuk nieuws wat ons betreft zijn de nominaties voor de titel Wandelroute van het jaar 2023. Een vakkundige jury heeft een vijftal nieuwe routes geselecteerd voor deze titel. Drie van die routes liggen in Nederland, twee in België. Dit zijn de vijf routes die kans maken op de titel, die op 18 februari aanstaande bekend wordt gemaakt tijdens de Fiets en Wandelbeurs in Gent.

 

Stellingenpad

Het Stellingenpad is een ruim 260 kilometer lange rondwandeling die start vanuit het Friese Appelscha en die je kennis laat maken met de bijzondere cultuurhistorie van de oude Stellingwerven. Zo kom je niet alleen in Zuidoost Friesland, maar ook in het westen van Drenthe en door de kop van Overijssel. Je doorkruist twee prachtige Nationale Parken: het Drents-Friese Wold en de Weerribben-Wieden. Ik ben misschien een klein beetje bevooroordeeld vanwege mijn werkzaamheden voor de toeristische regio Zuidoost Friesland, maar ik zie in dit wandelpad zeker een kanshebber! Er is ook een mooie wandelgids voor deze route.

 

 

Heuvelrughike

Een wandelroute van 92 kilometer waar je vijf dagen over kunt doen. De route begint in Huizen en eindigt aan de voet van de Grebbeberg. Er zit aardig wat hoogteverschil in deze route, dus zere kuiten gegarandeerd!

 

Betuwepad

Met 146 kilometer wandelen langs slingerende rivieren, uiterwaarden, boomgaarden en karakteristieke stadjes in het gebied tussen de Waal, Linge, Nederrijn en Lek ben je nog wel even zoet. Misschien wel de mooiste periode om deze route te wandelen is het voorjaar, wanneer de bomen vol in bloem staan.

 

GRP 161 Tour du Pays de Bouillon

Deze route is een nieuw samengestelde lus-route van 38 kilometer in de Belgische Ardennen, onderdeel van het populaire langeafstandswandelpad. Hier kom je door dorpen en gehuchten, door valleien, plateaus, langs bosmassieven en rijk historisch verleden en erfgoed. Een aanrader wie eens in België wil gaan wandelen.

 

National Park Trail

Ook in België is de National Park Trail. Met 110 kilometer door de mooiste plekken van het Nationaal Park Hoge Kempen in Belgisch Limburg heb je aan deze langeafstandswandeling een fijne kluif. Onderweg maak je zeven beklimmingen.

 

 

Kampeerliefde.nl maakt gebruik van affiliate marketing en kan dus affiliate links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra. Je kunt erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten die volgens mij de moeite waard zijn. Maak je gebruik van één van de links op Kampeerliefde.nl voor je aankoop? Bedankt! Je helpt mij daarmee om deze website verder te ontwikkelen!

Leave a Reply