Skip to main content

Winterkamperen in Friesland

Heb je Friesland al eens geprobeerd voor je winterkampeeravontuur? Winterkamperen in Friesland is veelzijdig, verrassend en er is altijd iets te doen. In Friesland zijn er verschillende campings die het hele jaar door open zijn en waar je dus ook in de winter terecht kunt met je tent, caravan of camper. Op sommige plekken kun je zelfs terecht als je wilt hangmatkamperen! In dit artikel vertellen we je waar de mooiste campings zijn voor winterkamperen in Friesland.

 

Wintercampings voor winterkamperen in Friesland

 

Camping De Kleine Wielen – Leeuwarden

Camping De Kleine Wielen is een mooie familiecamping aan de rand van Leeuwarden, waarbij alle kampeerplaatsen gesitueerd zijn op een uniek eiland. Als je met kinderen op pad bent mag een bezoek aan de buren niet ontbreken, AquaZoo Leeuwarden is namelijk de directe buurman!

 

De Domp – Sneek

Met uitzondering van de kerstperiode is camping en jachthaven De Domp het hele jaar geopend. Restaurant De Kajuit is gevestigd op het haventerrein, dus voor een lekker etentje hoef je niet ver!

 

Tolbrugschans – Oudehorne

Direct aan de rivier de Tsjonger, vlakbij het prachtige Oldeberkoop, vind je Groepsaccommodatie Recreatie Tolbrugschans. Middenin het prachtige Zuidoost Friesland, zeer de moeite waard!

 

De 4 Elementen – Stroobos

Deze camping is gelegen aan een kanaal, waardoor je de hele dag door uitzicht hebt op plezier- en vrachtvaart. Deze camping is bovendien rolstoelvriendelijk.

 

Camping de Waps – Oudemirdum

Middenin Gaasterland vind je Oudemirdum, waar Camping de Waps gevestigd is. Deze camping staat bekend om het ‘authentieke kamperen’, de slogan is dan ook niet voor niets ‘dichterbij de natuur’.

 

Vakantiepark De Kuilart – Koudum

Ben je op zoek naar meer luxe en vertier? Dan is Vakantiepark De Kuilart hét adres. Met o.a. een eigen bowlingbaan in het grand café en een overdekt binnenzwembad.

 

Camping it Krúswetter – Oosterlittens

Op deze camping vind je ook het paviljoen, dat in de winter ’s weekends geopend is. Mooi gelegen aan het water.kampvuur

Camping Sudersé – Workum

 

Workum is een mooi oud stadje in Friesland. Camping Sudersé is gelegen tussen Workum en het IJsselmeer. Met deze camping als uitvalsbasis maak je o.a. bezoeken naar het Jopie Huismanmuseum en Terschelling of Vlieland.

 

Aquacamping De Rakken – Woudsend

De naam zegt het al: De Rakken is gevestigd langs het water! Naast de camping aan het water is er op twee kilometer afstand een natuurcamping, geschikt voor 20 kampeermiddelen.

 

Natuurkampeerterrein de Bekhofschans – Boijl

In het mooie Zuidoost Friesland vind je natuurkampeerterrein de Bekhofschans. Hier zijn 20 plekjes beschikbaar voor kampeerders, er is een groepsruimte en een leeskeet. Bijzonder: sinds 2023 is het gehele terrein rookvrij!

 

Recreatiepark Bloemketerp – Franeker

Ideaal als je met kinderen gaat kamperen, want Monkey Town is gevestigd op dit terrein. Als campingbezoeker krijg je toegang tegen een gereduceerd tarief.

 

Camping Roosdunen – Ballum, Ameland

Wil je echt middenin de natuur kamperen, dan kies je voor kamperen op het duinveld. Wil je iets meer luxe, kies dan voor een plaats op het comfortveld. Vanaf deze camping ben je zo bij het strand voor een prachtige – koude – strandwandeling!

 

Wilhelminahoeve – Elsloo

Op een mooie locatie gelegen SVR-camping waar je het hele jaar door kunt verblijven. Je ontdekt vanuit hier niet alleen Het Andere Friesland, maar ook Drenthe ligt op steenworp afstand.

 

’t Wan-Tij – Oosterend Terschelling

Voor een verblijf op Terschelling belooft ’t Wan-Tij je een onvergetelijke tijd, ‘daar waar de natuur uw buurman is’. Met enkele minuten wandelen ben je bij de Waddenzee, in tien minuten fietsen ben je bij de Noordzee.

Heb of ken jij nog een camping in Friesland waar je ook kunt winterkamperen die niet in deze lijst staat? Reageer dan op dit bericht en we nemen de camping mee in onze lijst!

Weet jij al waar je wilt gaan winterkamperen in Friesland? Boek dan snel je plekje via ACSI Eurocampings!

 

 

Kampeerliefde.nl maakt gebruik van affiliate marketing en kan dus affiliate links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra. Je kunt erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten die volgens mij de moeite waard zijn. Maak je gebruik van één van de links op Kampeerliefde.nl voor je aankoop? Bedankt! Je helpt mij daarmee om deze website verder te ontwikkelen!

Leave a Reply