Skip to main content

Ze zijn onweerstaanbaar: alpaca’s. En aangezien kamperen bij de boer hip is, is kamperen bij een boer die ook nog eens alpaca’s houdt helemaal het einde! Die ultiem fluffy beestjes zijn trouwens minder knuffelbaar dan ze eruit zien, maar dat mag de pret niet drukken. Op veel campings met alpaca’s worden er ook activiteiten georganiseerd zoals high tea tussen de alpaca’s of wandelen met alpaca’s. Dit zijn heel rustgevende activiteiten die je echt eens gedaan moet hebben, zeker als je met je gezin naar een dergelijke camping gaat. In dit artikel zetten we 9 x de leukste campings met alpaca’s voor je op een rijtje!

 

Campings met alpaca’s

 

De Houtwal – Paasloo Overijssel

Ken je Nationaal Park Weerribben-Wieden? Een prachtig uitgestrekt natuurgebied waar je heerlijk kunt wandelen, kanoën en fietsen. Aan de rand van dit Nationale Park vind je De Houtwal, een kleinschalige en kleurrijke camping, echt voor levensgenieters. Van alle campings met alpaca’s is dit misschien wel onze favoriet! Hier staat het buitenleven centraal, en kun je zowel met je eigen kampeermiddel terecht als een sfeervolle comfortabele ingerichte belltent huren. Op de camping vind je een alpacaweide met een drietal alpaca’s: Niño, Pablo & Paco.

 

Alpacas Zeelandia – Aagtekerke Zeeland

Alpacas Zeelandia is een heel bijzondere locatie. Dit is namelijk een opvang van geredde alpaca’s, en opvang voor verwaarloosde alpaca’s. Tevens is hier een kindvriendelijke minicamping, genaamd Aan de Waterspiegel. De alpaca’s grazen hier ’s ochtends gewoon op het campingveld, dus je kunt de dieren van heel dichtbij bekijken. Misschien komen ze zelfs wel een kijkje nemen bij je ontbijt! Op de camping zijn vijftien plaatsen voor tenten of caravans, waarvan acht met privé sanitair. Voor kinderen is er ook een zandbak, trampoline, schommel en een pingpongtafel.

 

FarmsCamps Alpaca Vorstenbosch, Noord-Brabant

Als je niet een eigen kampeermiddel hebt, maar wel graag wilt kamperen tussen de alpaca’s, dan kun je goed terecht bij FarmCamps Alpaca Vorstenbosch. Hier vind je verschillende luxe glampingaccommodaties én maar liefst zo’n zeventig alpaca’s! Hier kun je alpaca’s voeren, knutselen met alpacawol, wandelen met alpaca’s en nog veel meer! De kans is ook groot dat je hier een alpacaveulentje geboren ziet worden, want alpaca’s worden veelal geboren tussen mei en augustus.

 

Buytenplaets Suydersee – Lelystad, Flevoland

Buytenplaets Suydersee is van alle campings met alpaca’s wel één van de meest bijzondere camping. Hier zijn ook een aantal heel unieke kampeermogelijkheden (slapen in een rioolbuis!). Moet je eens geweest zijn!

 

Hoeve de Betuwe – Dreumel, Gelderland

Op Hoeve de Betuwe kun je één van de acht tenthuisjes huren. Luxe glampingaccommodaties, op een prachtige locatie waar veel te doen is. Samen met boerin Daisy kun je een leuke route lopen samen met de alpaca’s, maar ook spelen in de speelschuur, kalfjes melk geven en alle andere dieren voeren. Er is een boerderijwinkeltje waar je verse groente, direct van het land, kunt kopen. In je tenthuisje kun je genieten van de warmte van een houtkachel.

 

Mariahout in de Hei – Mariahout, Noord-Brabant

Met vijf luxe tenthuisjes is Mariahout in de Hei écht kleinschalig. Hier kun je met alpaca’s wandelen of doe je een meet & feed met de alpaca’s. Verder is er van alles te beleven; pony’s verzorgen, dieren voeren, koken op een houtkachel, je hoeft je hier niet te vervelen!

 

Hertenboerderij de Weerd – Nijbroek, Gelderland

Van de voorgenoemde campings is er met name sprake van glampings, plekken waar je niet met je tent of caravan terecht kunt maar wel in ingerichte luxe tenten. Waar je wel met je eigen tent of caravan terecht kunt, is Hertenboerderij de Weerd. Hier zijn 45 kampeerplekken en 20 comfortplekken. Tevens zijn hier nog vijf safaritenten. Op deze camping vind je uiteraard herten, maar ook alpaca’s, gemiddeld tussen de tien en vijftien stuks.

 

Camping it Heidestek – Twijzelerheide, Friesland

Oké, eerlijk is eerlijk: bij Camping it Heidestek in Twijzelerheide is niet écht een camping met alpaca’s, maar aangezien de camping grenst aan een alpacaboerderij mag deze camping toch in dit rijtje verschijnen! Hier zijn 23 campingplekken in de mooie Noardlike Fryske Wâlden.

 

Camping Synneveer, Sneek – Friesland

Een boerenbedrijf met minicamping op twee kilometer afstand van het centrum van Sneek, dat is Camping Synneveer. De camping is gelegen aan het water, aan het meer de Zwarte Brekken. Hier zijn talloze dieren: paarden, alpaca’s, geiten, schapen, kippen, konijnen, poezen en een hond.

Ben jij er al over uit of campings met alpaca’s op jouw to-do-lijstje komen te staan? Zoek & boek je vakantie dan nu bij o.a. ASCI Eurocamps, FarmCamps of Boerenbed!

Alvast in de stemming komen? Bestel dan de Alpaca & Hunk kalender!

Kampeerliefde.nl maakt gebruik van affiliate marketing en kan dus affiliate links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra. Je kunt erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten die volgens mij de moeite waard zijn. Maak je gebruik van één van de links op Kampeerliefde.nl voor je aankoop? Bedankt! Je helpt mij daarmee om deze website verder te ontwikkelen!

Leave a Reply