Skip to main content

De afgelopen dagen verbleven wij op Camping De Grimberghoeve in Notter, Overijssel. Dit waren onze eerste kampeerdagen van 2023 en alhoewel het anders verliep als vooraf gehoopt (maar dat lag niet aan de camping), hebben we het heerlijk gehad!

Wat was namelijk het geval? We hebben een tijdje geleden een vouwwagen besteld. Deze zou in april geleverd worden, maar je raadt het al: de vouwwagen kon in april nog niet geleverd worden. Omdat de nachten de afgelopen weken nog behoorlijk koud waren en we een aantal cruciale kampeerartikelen zoals een kooktoestel niet meer in huis hadden omdat we bij de vouwwagen een bermkeuken krijgen, besloten we daarom een caravan te huren voor de vijf dagen die al gepland stonden. Want er moest hoe dan ook gekampeerd worden!

staanplaatsen camping de grimberghoeve

Die keuze bleek een goede. Alhoewel we eerst wel even wat baalden van het bedrag dat we moesten aftikken voor het huren van de caravan, waren we die centen al snel vergeten toen we op de camping aankwamen en het grote genieten kon beginnen! Onderweg naar Notter werd het weer namelijk steeds mooier, en eenmaal op de camping kon de trui uit en kon er gespeeld worden in t-shirt! ’s Weekends kwamen mijn ouders ook nog in hun camper en voegde ook mijn zus zich in met haar daktent.

Fien en Teun-camping

Camping De Grimberghoeve is een SVR camping en tevens een Fien en Teun-camping. Dit laatste betekent dat je Fien en Teun tegen kunt komen op bepaalde momenten in het hoogseizoen, maar ook dat je bijvoorbeeld een Fien en Teun-speurtocht kunt doen. Zomers is er ook een animatieteam.

Fien en Teun camping

De camping is kleinschalig maar zeer ruim van opzet. Wij waren enorm verrast door de grote staanplaatsen en de ruime velden. De auto mag je naast de caravan parkeren en ook daarna blijft er nog ruim voldoende ruimte over om je comfortabel op te voelen. Er zijn zes kampeervelden en daarnaast zijn er nog een klein aantal verhuuraccommodaties, die wat achteraf gelegen zijn.

Camping met speeltuin

Bijna ieder kampeerveld heeft een speeltoestel waar de jongsten zich (redelijk) zelfstandig kunnen vermaken, en voor de iets grotere kinderen is er een wat groter speelveld met o.a. een trampoline. Toen wij kampeerden bij Camping De Grimberghoeve werd er ook een springkussen opgeblazen, wellicht omdat er wat meer kinderen waren omdat het meivakantie was.

Zelf pony rijden op de camping

pony rijden camping de grimberghoeve

Wie durft mag ook zelf pony rijden op de camping. Er zijn vier (wat oudere) pony’s die je zelfstandig uit hun weiland of uit de stal dient te halen, mag borstelen, op mag zadelen en waar je vervolgens in de bak mee mag ponyrijden. Lees hiervoor ook vooral even de instructies die bij het toiletgebouw staan aangegeven. Het ponyrijden keek onze oudste van zeven enorm naar uit en alleen al de wandeling met pony aan de hand naar de stallen deden haar enorm glunderen. Eenmaal op een pony bleek het voor haar toch iets te spannend en werd de pony al snel weer teruggebracht naar het weiland, maar niet voordat deze nog even flink geborsteld werd. Dat was gelukkig een stuk minder spannend.

Naast de pony’s zijn er ook nog wat kleinere dieren aanwezig, zoals ganzen, eenden, een kalkoen, kippen en duiven.

Op de camping vind je ook de Proatschuur, een schuur waar je als het bijvoorbeeld regent overdekt kunt zitten, middels zelfservice appeltaart, ijsjes en koffie en thee kunt kopen of een boek kunt lenen uit de minibieb.

Het sanitair is keurig, schoon en wat ik zelf heel fijn vond was dat er een radio galmde door het gebouw. Wel zo fijn als je op het toilet zit 😉

Wandeling rondom Camping De Grimberghoeve

wandelen de grimberghoeve

Wat ik persoonlijk het allermooist vond aan Camping De Grimberghoeve was de wandeling die je om de camping kon maken. De camping is namelijk omgeven door een bos met eeuwenoude bomen. Vanaf het begin van de camping kun je hier een wandeling maken van ongeveer drie kilometer waarvan het overgrote deel door dat bos gaat. Een ander deel loop je langs weilanden en over het fietspad weer terug naar de camping.

Ik heb deze wandeling in vijf dagen tijd zeker vier keer gemaakt, en elke keer vielen mij weer andere dingen op. Hazen in het veld, kalfjes in de wei, en mijn dochter en ik spotten zelfs twee dagen achter elkaar op dezelfde locatie een muis!

Varen op de Regge

Tegenover de camping vind je de rivier de Regge. Dit is een prachtige rivier om over te varen of te kanoën. Ook kun je hier heerlijk vissen. Tegenover de camping is een klein zandstrandje waar je ook kunt zwemmen.

Oordeel van onze kinderen

Onze kinderen (7 & 3) vonden het geweldig op Camping De Grimberghoeve. Het animatieteam hebben ze geen seconde gemist. De jongste heeft uren gespeeld op het eigen campingveld, terwijl de oudste er ook graag even in haar eentje op uit ging om naar de grotere speeltuin te gaan, om een skelter of step op te halen (deze mag je gratis gebruiken) of om even bij de dieren te kijken. Tip: neem zelf ook batjes en pinpongballetjes mee, want je kunt hier ook tafeltennissen! Toen we naar huis gingen zei de oudste: “Ik had hier nog wel honderd weken willen blijven”, en dat is wat mij betreft een prima eindoordeel.

camping de grimberghoeve veld 4

Kampeerliefde.nl maakt gebruik van affiliate marketing en kan dus affiliate links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra. Je kunt erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten die volgens mij de moeite waard zijn. Maak je gebruik van één van de links op Kampeerliefde.nl voor je aankoop? Bedankt! Je helpt mij daarmee om deze website verder te ontwikkelen!

Leave a Reply