Skip to main content

Ben je op zoek naar een niet al te grote, maar ook zeker niet te kleine camping in een wonderschone bosachtige omgeving in Fryslân? Een camping waar genoeg te doen is voor de kleintjes, waar je ze met een gerust hart even vrij rond kunt laten dwalen over de camping zonder dat ze in zeven sloten tegelijk lopen en waar je zelf ook heerlijk tot rust kan komen, bijvoorbeeld op het terras? Wij bezochten tijdens het pinksterweekend Camping De Ikeleane in Bakkeveen. Deze camping vinkt al de bovenstaande criteria af. Lees snel verder over wat wij van deze camping vinden!

camping de Ikeleane

 

Camping De Ikeleane is gelegen in het prachtige Bakkeveen. Dit is een toeristische plaats in Zuidoost Friesland, en niet zonder reden. De Slotplaats is een landgoed, gelegen aan de overkant van de camping. Hier kun je heerlijk ronddwalen tussen de eeuwenoude bomen, een bezoek brengen aan de historische Sterrenschans of je gaat er met de kleintjes naar de Speelnatuur van Oerrr. Ook vind je hier een restaurant waar je bijzonder lekker kunt eten.

De Slotplaats, Bakkeveen

Oostelijk vind je ook de Bakkeveense duinen. Een deel van Nationaal Park Drents Friese Wold, met bos, heide en zandverstuivingen. Hier is ook een grote uitkijktoren te vinden die je een fabelachtig uitzicht geeft over de omgeving.

Bakkeveen staat tevens bekend om de enorme vlooienmarkten die er gehouden worden.

Vouwwagen uittesten tijdens het Pinksterweekend

Maar terug naar Camping De Ikeleane. Wij verbleven hier het Pinksterweekend. Een mooie gelegenheid om onze nieuwe vouwwagen eens goed uit te testen! We hebben onlangs een Jamet Air gekocht en we konden niet wachten om daarmee op reis te gaan!

Jamet Air

Camping met veel speelmogelijkheden

Omdat we heel laat geboekt hadden hadden we waarschijnlijk niet de allerbeste plaats op de camping (achter de camperplaatsen), maar dat kon ons weinig schelen. Een kleinere speeltuin was er om de hoek bij het toiletgebouw, en de grote overdekte speeltuin was maar net iets verderop. De speelplaatsen op de camping waren voor onze kinderen (7 en 3) precies goed. Groot genoeg om steeds iets nieuws te doen, kleinschalig genoeg om niet onder de voet gelopen te worden door grotere kinderen. Een traptractorparcours viel bij beide ook zeer in de smaak. Verder was er nog een grote speelweide met onder andere een airtrampoline. Altijd goed!

Camping De IkeleaneCamping De Ikeleane

Zwemmen in de Boerenplons

Op het kampeerterrein, dat een boerenthema heeft, vind je ook de ‘Boerenplons’: een plonsvijver voor de kinderen om in te zwemmen (het water is niet diep, maar voor kinderen zonder zwemdiploma zijn zwembandjes wel noodzakelijk) en om heerlijk met zand en water te spelen. Het geheel is omheind en voorzien van een kinderslot. Voor de ouders staan er strandstoelen en parasols klaar. Ik vond het opvallend hoe schoon het water in de vijver was, maar dit wordt klaarblijkelijk de hele dag door gezuiverd.

Animatie en andere activiteiten op Camping De Ikeleane

Op de camping worden voor zowel jong als oud(er) activiteiten georganiseerd. De Eendenclub zorgt voor animatie voor kinderen, activiteiten zoals knutselen, spelmiddagen, schminken en theater. Voor de volwassenen zijn er activiteiten zoals de bingo. Daar deed ik zelf ook aan mee en ik sleepte ook direct twee prijzen in de wacht, ka-ching!

Camping De IkeleaneCamping De Ikeleane

Op de website van Camping De Ikeleane staat dat er een dierenweide aanwezig is. Hier had ik zelf meer van verwacht, aangezien er op de site staat dat er geitjes, konijnen en kippen wonen. Deze informatie is echter wat verouderd, want ik spotte er alleen twee eenden.

Op de camping is een kantine te vinden, waar je terecht kunt voor bijvoorbeeld snacks (voor afhaal en ter plekke opeten), maar ook voor een gangbare menukaart met onder andere plates, pizza’s en pannenkoeken.

Wandelen door het bos van Landgoed De Slotplaats

Wat je wat mij betreft echt gedaan moet hebben als je verblijft op Camping De Ikeleane, is een wandeling (of fietstocht) door het bos van Landgoed De Slotplaats. Wat een prachtig bos is dat! Ik kende het bos al van een eerdere vakantie naar Camping ’t Hout (even verderop) en wist dus hoe mooi het hier is. Pinkstermaandag moest ik ’s ochtends heel vroeg naar het toilet, en toen besloot ik spontaan (om de rest van het gezin niet wakker te maken) nog voor zevenen het bos in te gaan. Het enige wat ik hoorde was het gezand van vogels, het gekwaak van kikkers en mijn eigen voetstappen. Zalig om op dit tijdstip zo’n wandeling te maken!

De Slotplaats

Oordeel van onze kinderen

Camping De Ikeleane de eendenclubZowel de jongste als de oudste vonden het helemaal geweldig op Camping De Ikeleane. Voor beide was er zelfstandig veel te doen. Wij durfden de jongste (die nog wel eens de neiging heeft om er tussenuit te piepen) hier ook wel wat losser te laten, omdat de doorgaande weg best een eindje van de camping is (de camping heeft een lange oprijlaan). De oudste kende binnen no-time de camping op haar duimpje en die zagen we soms alleen maar als ze dorst had. Voor onze kinderen was het weekend echt te kort, want ze hadden nog lang niet alles gedaan wat er op de camping mogelijk was om te doen. Dus of we heel snel weer eens terug konden komen?

Wil je ook op vakantie naar Camping De Ikeleane? Boek hier je verblijf!

Kampeerliefde.nl maakt gebruik van affiliate marketing en kan dus affiliate links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra. Je kunt erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten die volgens mij de moeite waard zijn. Maak je gebruik van één van de links op Kampeerliefde.nl voor je aankoop? Bedankt! Je helpt mij daarmee om deze website verder te ontwikkelen!

Leave a Reply