Skip to main content

Molecaten camping ’t Hout in Bakkeveen: Een camping met alles er op en er aan, waar kinderen zich thuis én veilig voelen, waar in de omgeving genoeg te zien en te doen is en waar je ook bij slecht weer nog voldoende kunt doen.

Camping ’t Hout in mijn kinderjaren

Al in mijn jonge kinderjaren kwam ik op camping ’t Hout in Bakkeveen en mijn allermooiste kampeerherinneringen liggen dan ook op deze plek. Bakkeveen was voor mijn ouders een strategisch gekozen plek; in die tijd was het zo’n drie kwartier rijden vanaf ons huis. Caravan achter de auto en gaan! Wat ik mij vooral herinner aan onze kampeervakanties in Bakkeveen is het spelen in de speeltuin, het zwemmen in het buitenbad en het uitdagende animatieprogramma. Zo weet ik nog dat we een keer als circusartiesten hebben opgetreden voor de hele camping. Het wemelde er van de kinderen en er was altijd iemand om mee te spelen. Ondanks onze jonge leeftijd mochten we ons vrij over de camping bewegen en dat deed ik dan ook graag.

Toen wij als kinderen met onze ouders op vakantie gingen, gingen we ook vaak eropuit in de regio. Naar de Bakkeveense duinen, waar een grote klimboom stond (en nog steeds staat!) of naar de enorme rommelmarkt (die ook nog steeds gehouden wordt!).

Opnieuw naar Camping ’t Hout in Bakkeveen

In de zomer van 2021 ben ik opnieuw naar Molecaten camping ’t Hout geweest. Alhoewel er genoeg vernieuwd/veranderd/verbeterd was in de ruim twintig jaar dat ik er niet was geweest, was er voor mij ook nog voldoende herkenning. Ik wist naadloos een beschut kampeerplekje terug te vinden op de camping waar wij vroeger hadden gestaan, de overdekte speeltuin (waar ik nog bij ben geweest toen die geopend werd) stond er nog en ook het zwembad waar je baantjes kon trekken was nog op dezelfde locatie. Dit zwembad is door de jaren heen echter enorm uitgebreid, helemaal naar de wensen van deze tijd.

Molecaten camping 't Hout Bakkeveen

Flippies Pretpaleis

Waar ik – als moeder van twee kinderen – helemaal blij mee was, was Flippies Pretpaleis. We hadden namelijk de pech dat het bijna de hele week van onze vakantie regende. Dat is voor één of twee dagen niet zo erg, maar na twee dagen begon dat wel wat te vervelen. Wat een heerlijkheid dat je dan als campingbezoeker gratis Flippies Pretpaleis kunt bezoeken. Een grote maar overzichtelijke indoorspeeltuin waar genoeg te doen is voor zowel de allerkleinsten als de wat grotere kinderen.

Hier komen we terug

Dat Camping ’t Hout in de basis eigenlijk niet veranderd is ten opzichte van mijn kinderjaren, maar door de jaren heen wel gemoderniseerd is en meebeweegt met de wensen van de campingbezoeker anno nu, is een fijn gegeven. Het maakt dat mijn kinderen net zulke fijne herinneringen zullen hebben aan onze bezoeken aan Camping ’t Hout dan dat ik heb aan mijn campingbezoeken in mijn jeugd. Want dat wij het niet laten bij één keer een week op deze camping, dat is iets wat vaststaat. Doordat we in de buurt wonen is dit voor ons een fijne camping voor een weekendje weg, waarvan je zeker weet dat het altijd een succes is, weer of geen weer.

Voor weekendje weg of hele zomervakantie

Camping ’t Hout is echter ook zeker een camping waar je gerust twee weken of langer met het hele gezin kunt verblijven in de zomervakantie. Dat ligt aan de camping, maar ook aan de omgeving. In deze omgeving is namelijk altijd iets te beleven. Bakkeveen is een fantastische uitvalsbasis voor wandel- en fietstochten in de omgeving. Ik maakte tijdens onze vakantie fijne wandelingen door Landgoed de Slotplaats, ging er met de oudste op uit om te geocachen in het bos tegenover de Slotplaats en natuurlijk bezochten we de Bakkeveense duinen, waar nog altijd de klimboom staat waar ik in mijn jeugd zo vaak in ben geklommen.

klimboom duinen bakkeveen

Op Molecaten Camping ’t Hout kun je terecht met je eigen tent, vouwwagen, caravan of camper maar er zijn ook chalets, ingerichte tenten en kampeer cabins die je kunt huren.

Ben jij er al over uit of Molecaten Camping ’t Hout de bestemming wordt voor jouw weekendje weg of een hele zomervakantie? Boek dan nu je verblijf bij camping ’t Hout! Boek je drie maanden vooruit, dan krijg je zelfs 8% korting op je verblijf!

Kampeerliefde.nl maakt gebruik van affiliate marketing en kan dus affiliate links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra. Je kunt erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten die volgens mij de moeite waard zijn. Maak je gebruik van één van de links op Kampeerliefde.nl voor je aankoop? Bedankt! Je helpt mij daarmee om deze website verder te ontwikkelen!

Leave a Reply