Skip to main content

Op Kampeerliefde lees je iedere week het Kampeer-, reis- & outdoornieuws! Korte nieuwtjes, een camping uitgelicht, tips voor langere artikelen die de afgelopen tijd zijn verschenen op Kampeerliefde.nl of een goede kortingscode waar je misschien iets aan hebt. Deze week: het Stellingenpad is Wandelroute van het jaar 2023, Molecaten Camping ’t Hout uitgelicht, de mooiste campings voor winterkamperen in Friesland en 8% korting op je verblijf bij Molecaten.

Stellingenpad Wandelroute van het jaar 2023

Tijdens de Fiets en Wandelbeurs in Gent werd afgelopen weekend de wandelroute bekend gemaakt die het komende jaar de titel ‘Wandelroute van het jaar 2023’ mag dragen. Er waren vijf genomineerden. Het Stellingenpad, een LAW-route die start in Friesland en door Drenthe en Overijssel gaat, is uit de bus gekomen als winnaar! Hier vind je meer info over het Stellingenpad en de bijbehorende wandelgids.

Stellingenpad - Sterrenschans Bakkeveen

Molecaten Camping ’t Hout uitgelicht

Ik schreef deze week een artikel over een camping waar ik als kind al veel verbleef: Molecaten Camping ’t Hout in Bakkeveen (Friesland). Mijn allermooiste kampeerherinneringen liggen op deze plek. En daar zijn redelijk recent weer nieuwe herinneringen aan toegevoegd, want anderhalf jaar geleden bezocht ik deze camping opnieuw, maar deze keer met mijn eigen gezin. Lees hier het artikel over Molecaten Camping ’t Hout. Molecaten camping 't Hout Bakkeveen

8% korting bij Molecaten campings

Wist je trouwens dat als je drie maanden vooruit boekt bij Molecaten campings dat je dan 8% korting krijgt? Dat is zeker de moeite waard als je bijvoorbeeld in het hoogseizoen wilt komen kamperen. Wil je in juni, juli of augustus kamperen bij één van de campings van Molecaten, dan doe je er dus goed aan om nu alvast te boeken. Zo ben je zeker van je plek én pak je die korting!

De leukste campings voor winterkamperen in Friesland

Winterkamperen wordt steeds populairder! Zelf heb ik er nog geen ervaring mee, maar als ik het eens ga proberen dan probeer ik het ongetwijfeld eerst een dicht bij huis. Vind ik het niks, dan kan ik altijd nog snel terug naar huis om op te warmen. Daarom zocht ik alvast de leukste campings voor winterkamperen in Friesland bijeen. Het lijstje campings voor winterkamperen vind je hier!

Winterkamperen in Friesland

Bron foto: Pixabay

Avontuurlijk: is hangmatkamperen iets voor jou?

Een hangmat in de tuin, dat zal velen niet onbekend zijn. Maar wist je dat je ook met een hangmat kunt gaan kamperen? In Nederland is wildkamperen niet toegestaan, maar hangmatkamperen komt er – volgens ervaringsdeskundigen – nog redelijk bij in de buurt. Een groot voordeel van hangmatkamperen is dat je er de natuur niet of nauwelijks mee schaadt, in tegenstelling tot kamperen met een tent waarbij je de grond en het bodemleven kan beschadigen. Is hangmatkamperen iets voor jou?

hangmatkamperen

Vouwwagen gekocht!

En dan nog even een kort nieuwtje van het Kampeerliefde-front: we hebben een vouwwagen gekocht! Hierover ga ik binnenkort natuurlijk meer uitweiden, maar ik kan het niet laten om er alvast iets over te vertellen.

We hebben gekozen voor de Jamet Air 2023, een vouwwagen met een opblaasbare voortent! In deze vouwwagen willen we heel wat avonturen gaan beleven de komende jaren met onze kinderen van nu 7 en 3 jaar oud. Als alles goed gaat kunnen we de vouwwagen in april op komen halen. We kijken er enorm naar uit!

Nog even de tips op een rijtje:

Kampeerliefde.nl maakt gebruik van affiliate marketing en kan dus affiliate links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra. Je kunt erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten die volgens mij de moeite waard zijn. Maak je gebruik van één van de links op Kampeerliefde.nl voor je aankoop? Bedankt! Je helpt mij daarmee om deze website verder te ontwikkelen!

Leave a Reply