Skip to main content

Ben je op zoek naar kindvriendelijke campings in Drenthe? Zoek dan niet verder, want in dit artikel som ik een groot aantal campings op waar je kinderen of kleinkinderen het echt geweldig gaan vinden! En je weet wat ze zeggen: als de kinderen het leuk hebben, heb jij ook een fijne vakantie. Of je nou met tent, vouwwagen, caravan of camper gaat, je vakantie wordt gegarandeerd een succes op één van deze kindvriendelijke campings in Drenthe. Welke camping ga jij bezoeken?

Kindvriendelijke campings in Drenthe

Drouwenerzand

De naam Drouwenerzand kun je misschien kennen van Attractiepark Drouwenerzand! Dit attractiepark wordt ook wel het voordeligste uitje van Europa genoemd, en is een veel gekozen bestemming voor schoolreisjes voor kinderen uit het noorden van Nederland. Maar ook Camping Drouwenerzand is ook de moeite waard! De camping heeft privé sanitair (wat ook voor de kinderen heel gemakkelijk is), een grote speeltuin en toegang tot het attractiepark. Ook is er in het hoogseizoen een recreatieprogramma. Binnen enkele honderden meters vind je hunebedden én natuurgebieden.

De Norgerberg

Deze 5-sterren camping in Drenthe heeft alles wat je zoekt. Een zwembad (met schuifbaar dak, dus bij mooi weer zwem je in de buitenlucht, en bij minder mooi weer ben je lekker binnen), een spetterpoel, belevingspad, speeltuinen, kindersanitair en nog veel meer. Ook leuk: de ukkieweken van De Norgerberg! Buiten de schoolvakanties is er een speciaal programma voor gezinnen met jonge kinderen die nog niet naar school gaan. Je kunt hier ook terecht in glampingaccommodaties, bungalows en zelfs een boomhut! Ook leuk zijn de safaritenten, waar je via een glijbaan weer naar beneden kunt glijden!

RCN de Noordster

Kamperen bij een RCN-camping is eigenlijk altijd een goed idee als je met kinderen op pad bent. En dat geldt ook voor RCN de Noordster in Dwingeloo. Een indoorspeelpark, verwarmd buitenbad en klimpark op loopafstand en een dierenhoeve zorgen al voor een topvakantie. Het recreatieprogramma maakt de vakantie helemaal compleet!

Molecaten Park Het Landschap

Ga je naar Molecaten Park Het Landschap in Wateren, neem dan je SUP-board of roeiboot mee! Er is een grote recreatievijver waar de kinderen heerlijk kunnen spelen. Wedden dat ze de hele vakantie niet meer om een schermpje vragen? Als het minder mooi weer is kun je ook terecht in het verwarmde binnenzwembad. En handig voor wie niet zin heeft om te koken: in De Huiskamer kun je heerlijk eten en drinken en ook is er een snackbar waar je menu’s, pizza’s en snacks kunt afhalen. Ideaal!

Molecaten Park Kuierpad

Zelf ben ik in 2022 met familie naar Molecaten Park Kuierpad geweest voor een familieweekend. We boekten toen drie vierpersoons chaletjes genaamd ‘Krekel’ op een rijtje en hadden een heerlijk weekend! Op het park vind je onder andere een zwembad, horeca, grote en kleinere recreatieplassen, een klimpark en zelfs een skibaan! De omgeving is ook erg mooi om te wandelen. Wat ik zelf heel bijzonder vond was dat ik hier tijdens het wandelen een slang spotte! Mijn slangenkennis is niet zo denderend, dus om wat voor soort gaat weet ik niet, maar ik vond het fascinerend.

 

Molecaten park kuierpad kindvriendelijke campings in drenthe

Heb of ken jij nog kindvriendelijke campings in Drenthe die niet in deze lijst staan? Reageer dan op dit bericht en we nemen de camping mee in ons overzicht van kindvriendelijke campings in Drenthe!

Heb jij al een keuze kunnen maken uit deze campings? Boek dan snel bij de camping zelf of via ACSI Eurocampings!

Waarom naar kindvriendelijke campings in Drenthe?

Drenthe staat ook wel bekend als ‘oer-provincie’. Er is geen provincie waar de oorsprong van het landschap zo duidelijk is, waar je zoveel hunebedden kunt bezoeken en waar je kinderen zich zo ontzettend kunnen vermaken. Bovendien is er in Drenthe een heleboel te doen als je een dagje uit wilt. Als je liefhebber bent van geschiedenis is een bezoek aan het Hunebedcentrum zeker een aanrader. Wil je graag naar een dierentuin/attractiepark? Dan moet je WILDLANDS zeker bezocht hebben! Voor de kleintjes is Plopsaland Coevorden een goed idee.

Kampeerliefde.nl maakt gebruik van affiliate marketing en kan dus affiliate links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra. Je kunt erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten die volgens mij de moeite waard zijn. Maak je gebruik van één van de links op Kampeerliefde.nl voor je aankoop? Bedankt! Je helpt mij daarmee om deze website verder te ontwikkelen!

Leave a Reply