Skip to main content

Zonnebrandcrème is onmisbaar in de koffer van iedere reiziger. Of je nou gaat backpacken door Zuidoost-Azië, met de boot gaat varen over de Nederlandse meren en rivieren of gaat kamperen op de camping in Zuid-Frankrijk of zelfs in Drenthe, voor iedere vakantie moet je eigenlijk zonnebrandcrème kopen, mocht je eigen voorraad op zijn. Want verbranden is niet alleen heel vervelend, maar ook nog eens schadelijk en gevaarlijk voor je huid. Want hoe vaker je je huid verbrandt, hoe groter de kans op huidkanker.

Zelf hadden we een paar weken geleden nog een momentje waarop we dachten: hadden we nu maar zonnebrandcrème bij ons gehad. We waren aan het kamperen bij Camping de Ikeleane, waar een frisse noordenwind stond maar de zon ook fel scheen. In no-time was onze jongste verbrand, zodanig dat hij er wel een week last van heeft gehad. Sindsdien hebben we standaard zonnebrandcrème bij ons als we gaan kamperen.

Welke zonnebrandcrème kopen?

Zonnebrandcrème is er in vele soorten. Zo is er zonnebrandcrème die je kunt smeren, zonnebrandcrème die je kunt spuiten, zijn er zonnebrandcrèmes in verschillende soorten SPF’s, speciale zonnebrandcrème voor kinderen, speciale zonnebrandcrème voor in het gezicht en ga zo maar door. Bovendien is er zonnebrandcrème in veel verschillende prijsklasses. Zonnebrandcrème kopen is dus nog zo gemakkelijk niet!

Persoonlijk ben ik fan van de spray van P20 in factor 50. P20 is wat duurder, maar gaat dan ook lang mee en mijn ervaring is dat het bijna onmogelijk is om bij normaal gebruik van deze zonnebrandcrème te verbranden. Ook de lotion voor kids is een aanrader.

zonnebrandcrème kopen

In een wat goedkopere prijsklasse ben ik fan van Vision. Dit is een wat goedkoper merk, maar werkt evengoed goed tegen verbranden van de huid.

Maar zo zijn er natuurlijk nog talloze merken die exact doen wat ze beloven: de huid beschermen. Denk bijvoorbeeld aan Nivea, Garnier Ambre Solair of Biodermal. Voor de allerkleinsten kun je ook Zwitsal overwegen!

Als je op zoek bent naar een goede zonnebrandcrème dan doe je er goed aan om je huidtype te kennen. Heb je een gevoelige huid, ben je roodharig of heb je gewoon een heel lichte huid? Dan is de kans op verbranden van de huid al snel aanwezig. In jouw geval kun je het beste een zonnebrandcrème met een hoge factor kiezen, bijvoorbeeld factor 50. Ook voor kinderen kies je bij voorkeur voor factor 50. Heb je een huid die niet zo gemakkelijk verbrandt? Dan kun je vaak goed toe met een factor 30 of zelfs factor 20.

Of je kiest voor een spray, een lotion of een andere vorm van zonnebrandcrème is een heel persoonlijke keuze. In alle gevallen zul je het alsnog uit moeten smeren.

Wist je trouwens dat er ook speciale lippenbalsems zijn met een SPF-factor? Wil je je lippen beschermen tegen de zon dan kun je hier goed gebruik van maken!

Waar kun je het beste zonnebrandcrème kopen?

Zonnebrandcrème kun je kopen bij alle drogisterijen bij jou in de buurt, vaak ook bij de supermarkt en natuurlijk bij winkels als Action. Je koopt zonnebrandcrème online bij o.a. bol.com, Vrijbuiter of Blokker.

Kampeerliefde.nl maakt gebruik van affiliate marketing en kan dus affiliate links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra. Je kunt erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten die volgens mij de moeite waard zijn. Maak je gebruik van één van de links op Kampeerliefde.nl voor je aankoop? Bedankt! Je helpt mij daarmee om deze website verder te ontwikkelen!

Leave a Reply