Skip to main content

Neem jij al een airco of ventilator mee naar de camping?

Poeh, is het bij jullie ook zo warm op de camping? Of heb je de weersvoorspellingen gezien voor je vakantie in Zuid-Frankrijk de komende weken en vrees je extreme hitte? Je kunt natuurlijk iedere dag een lekker verfrissende duik in het zwembad of de recreatieplas nemen. Maar je kunt ook zorgen voor extra verfrissing in je caravan, tent, camper of vouwwagen. Neem bijvoorbeeld een airco of ventilator mee naar de camping. Zo zorg je ervoor dat het lekker koel blijft in je kampeermiddel en worden de nachten niet te klam.

Airco of ventilator mee naar de camping?

airco of ventilator mee naar de campingAls je op zoek gaat naar verfrissing is het goed om de campingregels er op na te slaan. Niet iedere camping staat het gebruik van airco’s namelijk toe. Dit heeft vaak te maken met de belasting op het stroomnet. Bij teveel stroomgebruik wil de elektriciteit er nog wel eens uitklappen, met soms grote gevolgen van dien. Kijk dus van tevoren goed of de camping van jouw keuze airco’s toestaat. Ventilatoren daarentegen nemen vaak wat minder stroom. Deze zijn dan ook eigenlijk overal wel toegestaan.

Voordelen van een airco ten opzichte van een ventilator zijn dat airco’s naast koelen ook kunnen ontvochtigen én ventileren, dat terwijl een ventilator eigenlijk alleen maar lucht verplaatst. Het is dus aan jezelf wat je prettiger vindt.

Nadelen van airco’s zijn zogezegd de belasting op het stroomnet. Als je een camping bezoekt waar je achteraf nog moet betalen voor het gebruik van stroom dan dien je er wel rekening mee te houden dat het gebruik van een airco nog wel eens in de papieren kan lopen.

Een voordeel van een ventilator ten opzichte van een airco is dat een ventilator niet veel plaats hoeft in te nemen, gemakkelijker mee te nemen is én deze vaak ook een stuk goedkoper in aanschaf is.

Een mobiele airco of dak- of bankairco?

Er zijn verschillende soorten airco’s verkrijgbaar voor je kampeermiddel. Zo zijn er mobiele airco’s, die je los in je voortent neer kunt zetten. Voordeel van deze airco’s is dat je deze ook thuis kunt gebruiken! Wil je liever een airco die minder ruimte in beslag neemt, dan kun je ook kiezen voor een dakairco (die komt op de plaats van het dakraampje van je caravan of camper) of een bankairco (die wordt geïnstalleerd onder een bank, bed of in een kastje in je caravan of camper).

Ben je op zoek naar een goede mobiele airco, dan zijn de Tristar airconditioners van 1000 watt aanraders voor zowel thuis als op de camping. Deze airconditioners zijn van goede kwaliteit en hebben een goede prijs-kwaliteitverhouding. De airco’s zijn kosten gemiddeld zo’n €200,-

Airco in de aanbieding bij Action

Momenteel vind je bij Action een Tristar airco in de aanbieding voor €199,-.

Airco’s koop je ook o.a. bij de volgende winkels:

Kampeerliefde.nl maakt gebruik van affiliate marketing en kan dus affiliate links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra. Je kunt erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten die volgens mij de moeite waard zijn. Maak je gebruik van één van de links op Kampeerliefde.nl voor je aankoop? Bedankt! Je helpt mij daarmee om deze website verder te ontwikkelen!

Leave a Reply