Skip to main content

Ga je in een tentje met een tweepersoons slaapzak of twee losse slaapzakken? Ik weet nog dat dat een heel vraagstuk was toen mijn man en ik voor de eerste keer samen gingen kamperen. En wie weet is dat op dit moment voor jou ook wel een vraagstuk! Want hoe slaap je het beste? Elk in een eigen slaapzak? Of wil je lekker knus tegen elkaar aan kunnen liggen? In deze blog zet ik de voor- en nadelen van twee losse slaapzakken vs. een tweepersoons slaapzak voor je op een rijtje.

Voordelen van twee losse slaapzakken

In deze blog ga ik er even vanuit dat je maar budget hebt voor één beslissing. Dus of twee losse slaapzakken of één tweepersoons slaapzak. Voordat je overgaat tot de aanschaf is het daarom belangrijk om te bedenken waar je de slaapzakken voor wilt gaan gebruiken. Ga je louter en alleen met z’n tweeën op reis of zijn er ook nog situaties denkbaar waarin je er in je eentje of met iemand anders dan je partner op uit trekt? Als je ook regelmatig kampeert in je eentje of bij iemand thuis een slaapzak en slaapmatje neerlegt als je er blijft logeren, dan valt een tweepersoons slaapzak eigenlijk al af. Het grote voordeel van twee losse slaapzakken is dan dat je er ook in je eentje op uit kunt.

Een ander voordeel van twee losse slaapzakken is dat je lekker in je eigen coconnetje kunt slapen als je samen aan het kamperen bent. Je hebt – nagenoeg – geen last van de ander als die zich omdraait op je slaapmat. Bovendien is alle warmte van de slaapzak voor jezelf. Als de één de handen buiten de slaapzak wil en de ander de slaapzak wil optrekken tot de neus aan toe, dan is dat ieder voor zich.

Laatste voordeel van twee losse slaapzakken is dat je ze ook altijd nog aan elkaar kunt ritsen, mocht je toch willen besluiten om samen in één slaapzak te slapen!

Nadeel van twee slaapzakken

Nadelen van twee slaapzakken gebruiken zijn dat je ook twee slaapzakken op te bergen hebt, omdat beide slaapzakken ‘los verpakt’ zijn. Bij een tweepersoons slaapzak heb je maar één opbergzak. Die is weliswaar iets groter, maar neemt wel minder ruimte in beslag bij het opbergen. Een ander nadeel is dat je niet knus tegen elkaar aan kunt kruipen als het ieder voor zich is.

Lees ook: Zo kies je de perfecte slaapmat voor je kampeeravontuur!

Voordelen van een tweepersoons slaapzak

Een tweepersoons slaapzak heeft zeker voordelen. Zo hoef je er maar één van aan te schaffen, hoef je er maar één van op te bergen en lekker knus tegen elkaar aankruipen is in een tweepersoons slaapzak geen enkel probleem!

tweepersoons slaapzak action froyak

Nadelen van een tweepersoons slaapzak

Eigenlijk is het enige nadeel van een tweepersoons slaapzak al wat benoemd bij de voordelen van twee losse slaapzakken. Een tweepersoons slaapzak is eigenlijk alleen geschikt als je alleen maar met z’n tweetjes op pad gaat. Ben je ook veel alleen op pad? Dan is een tweepersoons slaapzak minder geschikt.

Wil jij tijdens je kampeervakanties wel lekker dicht tegen elkaar aan kunnen kruipen en trek je er toch altijd al met z’n tweeën op uit? Dan heb ik een goede aanbieding voor je gevonden. In de webshop van Action koop je nu heel voordelig een tweepersoons slaapzak voor maar €19,95! Deze slaapzak heeft als extra voordeel dat deze extra lang is, waardoor deze ook voor lange mensen aan te raden is! De slaapzak is voorzien van een dubbele rits. Daarnaast heeft de slaapzak een warme polyester voering. Je bergt de slaapzak na je kampeeravontuur weer op in een bijgeleverde draagtas.

Kampeerliefde.nl maakt gebruik van affiliate marketing en kan dus affiliate links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra. Je kunt erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten die volgens mij de moeite waard zijn. Maak je gebruik van één van de links op Kampeerliefde.nl voor je aankoop? Bedankt! Je helpt mij daarmee om deze website verder te ontwikkelen!

Leave a Reply