Skip to main content

De beste campings van Nederland, waar vind je die precies? Het Duitse magazine  ‘Caravaning‘ en de ADAC, de Duitse evenknie van de ANWB, hebben onlangs een lijst uitgebracht met daarop de 175 beste campings van Europa. Daarvoor zijn de online reviews van maar liefst 28.000 campings in Europa onderzocht en in combinatie met de beoordeling van de ADAC is daar een lijst uitgerold. En verrassing: er staan maar liefst drie Nederlandse campings in de top tien van beste campings van Europa! Dan kunnen we vast stellen dat die drie dan ook de beste campings van Nederland zijn!

De beste campings van Nederland

Camping De Kleine Wolf

De nummer 2 op de lijst van beste campings van Europa is Camping De Kleine Wolf in Stegeren, Overijssel. Deze camping werd door de ANWB eerder uitgeroepen tot winnaar van de Camping van het Jaar 2022, en dit is dus met recht één van de beste campings van Nederland. Nieuw in 2023 zijn de supersnelle overdekte duo glijbanen, die je nergens anders ter wereld kunt vinden! Deze glijbanen zijn geheel in Formule 1 stijl!

Vakantiepark Ter Spegelt

Ook de nummer drie op de lijst komt uit Nederland. Vakantiepark Ter Spegelt is een vakantiepark in Noord-Brabant. Bijzonder aan deze camping is het overdekte SterrenStrand, een overdekt water- en zandspeelparadijs. Hoe tof is dat? Weer of geen weer, hier kun je dus altijd lekker ‘buiten spelen’.

beste campings van nederland

Bron foto: Pixabay

Camping de Paal

De derde camping uit Nederland in de top tien is Camping De Paal in Bergeijk, eveneens Noord-Brabant. Deze camping staat op plek zes in de top tien van beste campings van Europa. Deze camping staat bekend als dé kindercamping van Nederland. Nieuw dit jaar is een enorme indoor speeltuin op de camping. Glijbanen, uitdagende speeltoestellen, hier kunnen kinderen zich urenlang vermaken! Kinderen krijgen toegang tot de indoor speeltuin door middel van gezichtsherkenning.

De tien beste campings van Europa

Naast de drie toppers van campings uit Nederland zijn er natuurlijk nog zeven campings in Europa die samen met de Nederlandse campings de top tien vormen. De nummer één vind je in Italië. De Jesolo International Club Camping is net als vorig jaar als winnaar uit de bus gekomen. Hieronder volgt de gehele top tien:

  1. Jesolo International Club Camping (Lido di Jesolo, Italië)
  2. Camping De Kleine Wolf (Stegeren, Nederland)
  3. Vakantiepark Ter Spegelt (Eersel, Nederland)
  4. Yelloh! Village Le Brasilia (Canet en Roussillon, Frankrijk)
  5. Camping Le Paradis (Saint-Léon-sur-Vézère, Frankrijk)
  6. Camping De Paal (Bergeijk, Nederland)
  7. Camping Hopfensee (Füssen, Duitsland)
  8. Familiepark Senftenberger See (Großkoschen, Duitsland)
  9. Camping Marina di Venezia (Cavallino Treport, Italië)
  10. Camping Ionion Beach (Glyfa, Griekenland)

Ben je er al over uit welke camping je komende zomer gaat bezoeken en of dat één van de top campings van Nederland gaat worden? Voor een plekje op één van deze mooiste campings van Nederland en Europa moet je er snel bij zijn, want voor de zomervakantie zijn veel plaatsen al bezet! Bij ACSI Eurocampings vind je het grootste aanbod campings in Europa. Zoek & boek hier snel je camping!

Kampeerliefde.nl maakt gebruik van affiliate marketing en kan dus affiliate links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra. Je kunt erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten die volgens mij de moeite waard zijn. Maak je gebruik van één van de links op Kampeerliefde.nl voor je aankoop? Bedankt! Je helpt mij daarmee om deze website verder te ontwikkelen!

Leave a Reply