Skip to main content

Als er één item handig is als je gaat kamperen met (jonge) kinderen dan is het wel een opvouwbare bolderkar. En zelfs als je geen jonge kinderen hebt is een opvouwbare bolderkar een super handig hulpmiddel op de camping! Je kunt er namelijk enorm veel spullen (of oververmoeide kinderen) in kwijt en het helpt je enorm om wat zwaardere spullen te verplaatsen. In dit artikel vertel ik je meer over wat de voordelen van een opvouwbare bolderkar zijn en of je het best kunt kiezen voor een bolderkar met of zonder duwstang. Ik vergelijk daarbij de opvouwbare bolderkar die nu voor maar €49,95 verkrijgbaar is bij Action Nederland met de LifeGoods Bolderkar (€149,99) die je o.a. vindt bij bol.com. Lees snel verder!

Opvouwbare bolderkar zonder duwstang

Zelf heb ik geruime tijd gebruik gemaakt van een bolderkar zonder duwstang voor uitstapjes met de kinderen. Wat handig is aan een bolderkar zonder duwstang is dat deze relatief weinig ruimte in beslag neemt in je auto en je behoorlijk wat spullen mee kunt nemen. Wij gebruikten de bolderkar bijvoorbeeld wanneer we gingen picknicken in Berg en Bos in Apeldoorn. Daar moet je best een eindje lopen van de parkeerplaats naar een mooi plekje in het park, waardoor het meenemen van je spullen met een bolderkar echt super handig is.

Voordelen van een bolderkar zonder duwstang

Voordelen van een bolderkar zonder duwstang zijn over het algemeen de prijs (ze zijn een stuk goedkoper dan de bolderkarren met duwstang!) en het gewicht.

Nadeel van een bolderkar zonder duwstang

Een nadeel van een bolderkar zonder duwstang is echter dat wanneer je langere afstanden moet afleggen het op den duur best wel zwaar kan worden om de bolderkar te trekken. Een bolderkar zonder duwstang is dus met name geschikt voor kortere afstanden.

Bolderkar bij Action Nederland

Bij Action Nederland koop je nu voor maar €49,95 een opvouwbare bolderkar van het merk Froyak. Dit is een zeer aantrekkelijke prijs voor een nieuwe bolderkar. Deze bolderkar heeft (kunststof) banden die niet lek kunnen raken en heeft een maximum toelaatbaar gewicht van 80 kilo. Deze bolderkar heeft waterafstotende stof, dus je kunt er prima op een natte dag mee het bos in.

opvouwbare bolderkar Action

Opvouwbare bolderkar met duwstang

Als je wat zwaardere gewichten mee te slepen hebt of langere afstanden te overbruggen hebt (bijvoorbeeld als je naar een autovrije camping gaat en een heel eind moet lopen met je tent naar de beste campingplek) dan is een opvouwbare bolderkar met duwstang wellicht een betere optie voor je. De LifeGoods Bolderkar is dan een goede optie. Deze is wel wat duurder dan de bolderkar zonder duwstang (€149,99), maar is ook een stuk aantrekkelijker in gebruik.

Voordelen van de LifeGoods Bolderkar met duwstang

De Lifegoods Bolderkar met duwstang kan meer gewicht aan dan de versie zonder duwstang, namelijk 120 kilo. Doordat de bolderkar een duwstang heeft kun je de kar voortduwen in plaats van achter je aan trekken, wat het een stuk makkelijker maakt als je veel gewicht te vervoeren hebt.

Nog meer voordelen van de LifeGoods bolderkar

Extra voordelen van de bolderkar zijn dat de duwstang in hoogte verstelbaar is, er nog een extra opbergvak is voor spullen waar je snel bij moet kunnen, er zijn speciale vakjes voor drinkflesjes en ook het handvat van de trekstang is in hoogte verstelbaar. Daarnaast krijg je er nog een opbergtas bij en zit er voor de veiligheid een brede rem op.

Nadelen van bolderkar met duwstang

Een nadeel van de bolderkar met duwstang is dat deze wat duurder is dan de variant zonder duwstang. Je moet dus wel zeker zijn dat je veel gebruik ervan gaat maken en dat het de investering waard is. Ook is de bolderkar met duwstang een beetje zwaarder dan de bolderkar zonder duwstang.

opvouwbare bolderkar met duwstang

Maak je keuze: ga voor een bolderkar mét of zonder duwstang

In principe is de rekensom vrij simpel: ga je veel gebruik maken van de bolderkar en heb je veel gewicht dat je te vervoeren hebt? Dan is de LifeGoods bolderkar met duwstang absoluut de beste keuze. Gebruik je de bolderkar incidenteel en niet over hele grote afstanden? Dan is de opvouwbare bolderkar van Action een prima alternatief.

De Froyak opvouwbare bolderkar van Action bestel je hier.
De LifeGoods bolderkar met duwstang bestel je hier.

Kampeerliefde.nl maakt gebruik van affiliate marketing en kan dus affiliate links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra. Je kunt erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten die volgens mij de moeite waard zijn. Maak je gebruik van één van de links op Kampeerliefde.nl voor je aankoop? Bedankt! Je helpt mij daarmee om deze website verder te ontwikkelen!

Leave a Reply