Skip to main content

Ben je op vakantie in Friesland en wil je echt even een leuk dagje uit? Dan is het een aanrader om een dag naar AquaZoo te gaan. Alhoewel de dierentuin ‘water’ in haar naam heeft, zie je er niet alleen maar waterdieren, maar ook bijvoorbeeld capibara’s, verschillende apensoorten en sinds kort zelfs twee tijgers!

Wat is er allemaal te beleven bij AquaZoo Leeuwarden?

AquaZoo is één van mijn favoriete dierentuinen, niet in de laatste plaats omdat we er redelijk in de buurt wonen en er dus al talloze keren zijn geweest. Sinds we kinderen hebben komen we er ieder jaar meerdere keren. Er is namelijk genoeg te zien én te doen waardoor de kinderen (en wijzelf) het altijd fantastisch vinden.

Deze dieren zijn er in AquaZoo Leeuwarden

Naast een heleboel dieren die je in of rondom het water kunt vinden, zoals ijsberen, pinguïns, piranha’s en sinds kort een Braziliaans zeepaardje, vind je er ook landdieren zoals de tweevingerige luiaard, het gestreept stinkdier en de rode reuzenkangoeroe.

AquaZoo Leeuwarden tijger

Als je geluk hebt kun je de tijger van heel dichtbij bekijken!

Mocht je op zoek zijn naar een dierentuin met de wat meer ‘klassiekere’ dierentuindieren, dan ben je bij AquaZoo Leeuwarden misschien wat minder op je plek, want hier vind je namelijk geen olifanten, giraffen en zebra’s. Maar sinds kort wel twee tijgers die een prachtig groot buitenverblijf hebben gekregen!

In totaal zijn er 88 diersoorten te vinden in de dierentuin. Een overzicht van alle dieren vind je op de website van AquaZoo.

AquaZoo Leeuwarden pinguïns

Tijdens de Dinoweken in 2021

Speeltuinen in AquaZoo Leeuwarden

Naast het bekijken van de dieren zijn er ook volop mogelijkheden voor kinderen om zich even lekker uit te leven. Overal op het park zijn spannende natuurlijke speeltoestellen waarop ze kunnen klauteren en klimmen. Vaak kunnen ze door op deze speeltoestellen te gaan een stukje van de route afsnijden. Lekker avontuurlijk dus! Verder zijn er twee grotere speeltuinen op het terrein. Eén speeltuin heeft zelfs het allergrootste springkussen van Friesland! De andere speeltuin is gevestigd bij het restaurant met terras en vind je aan het einde van je route. Nog lekker even uitrazen onder het genot van een heerlijke lunch of kop koffie!

AquaZoo Leeuwarden

Haalt ze een nat pak of haalt ze droog de overkant?

Wat vinden anderen van AquaZoo Leeuwarden?

Zelf ben ik altijd erg te spreken over de ruimte op het park. Zelfs als het hele parkeerterrein vol staat – en dat staat het regelmatig – heb je als je eenmaal voorbij de Nijlkrokodillen bent niet het gevoel dat je in een heel drukke dierentuin bent. Op de één of andere manier verspreiden de gasten zich allemaal redelijk snel over het terrein. Natuurlijk zijn er plekken in de dierentuin die wat drukker zijn dan andere, zo is het bij de ijsberen eigenlijk altijd wel dringen geblazen als de ijsberen zichzelf goed laten zien of gevoerd worden. Maar de sfeer is altijd gemoedelijk en je krijgt overal goed de kans om de dieren goed te bekijken.

Wat anderen zeggen over AquaZoo Leeuwarden:

  • ,,Wat is dit een gemoedelijk leuk ‘dierentuintje’. Ik vind de bekende grotere elke keer weer tegenvallen; juist daardoor waren we door deze blij verrast. Verwacht geen grootsheid, maar gemoedelijkheid en een heerlijke plek om een dag(deel) met de kids rond te struinen.”
  • ,,Fantastisch leuk dierenpark met een zeer uitgebreide selectie aan dieren, zowel land als waterdieren. 👍🏻 We hebben echt genoten en vinden dit veel leuker dan bijvoorbeeld het Dolfinarium. 😊”
  • ,,Wat een mooi park is dit zeg! Wat wij erg leuk vonden was dat we zo dicht bij de dieren konden komen.”

AquaZoo Leeuwarden 20 jaar

AquaZoo Leeuwarden bestaat dit jaar twintig jaar. In de afgelopen jaren zijn er al veel bijzondere tentoonstellingen geweest (waaronder die over dino’s, die wij zelf meerdere keren hebben bezocht) en ook dit jaar is er een bijzondere tentoonstelling om het jubileum mee te vieren: Ocean Briks!

Ocean Briks in AquaZoo

Sinds 1 april zijn er in de dierentuin meer dan twintig bijzondere dieren te bewonderen,  gemaakt van duizenden bouwsteentjes. Eén van de bouwwerken is een orka met jong. Het bouwwerk is gemaakt met maar liefst 223.259 Bricks steentjes en heeft een gewicht van ruim 1100 kilo. Het duurde 550 uur om het bouwwerk te maken. Deze en de andere dieren zijn te zien tot en met 18 juni aanstaande!

Wil je ook een leuke dag uit naar AquaZoo in Leeuwarden? Boek dan hier je tickets voor een leuke dag uit tussen de dieren!

Kampeerliefde.nl maakt gebruik van affiliate marketing en kan dus affiliate links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra. Je kunt erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten die volgens mij de moeite waard zijn. Maak je gebruik van één van de links op Kampeerliefde.nl voor je aankoop? Bedankt! Je helpt mij daarmee om deze website verder te ontwikkelen!

Leave a Reply