Skip to main content

Als je gaat kamperen wil je liever niet teveel spullen meenemen. Een fout die ik echter meer dan eens heb gemaakt tijdens het kamperen is selectief zijn als het om schoeisel gaat. Had ik bijvoorbeeld alleen maar slippers bij me, terwijl het een week lang pijpenstelen regende. Of had ik alleen wandelschoenen mee, terwijl het bloedheet werd op de camping. Inmiddels weet ik beter en neem ik drie paar schoenen mee als ik ga kamperen: slippers, sneakers en wandelschoenen. Maar voor de liefhebbers noem ik in deze blog nog een paar die eigenlijk niet mogen ontbreken als je eropuit gaat met vouwwagen, caravan, tent of camper.

1. Slippers

Slippers zijn om zoveel redenen een aanrader om mee te nemen op vakantie. Voor je snelle sprintje naar het toiletgebouw ’s ochtends, als je gaat douchen en liever niet op blote voeten onder de douche staat, voor een dagje strand of simpelweg slenteren over de camping. Slippers mogen eigenlijk in geen enkel kampeermiddel ontbreken!

2. Sneakers

Ook als het heel erg warm is, is het handig om wat steviger schoeisel bij je te hebben. Bijvoorbeeld voor als je een paar uur gaat winkelen in een stadje verderop, of voor ’s avonds als het nog warm genoeg is om buiten te zitten maar de muggen je rauw lusten. Dan zijn sneakers gewoon heel erg handig.

3. Wandelschoenen

Eén van mijn favoriete bezigheden tijdens een kampeervakantie is wandelen. Een mooie route in de buurt van de camping, of er zelf zonder plan op uit trekken door de bossen; heerlijk vind ik dat! De laatste keer dat wij gingen kamperen stond ik zelfs om 6.30 op om heel vroeg in het bos te kunnen zijn. Als ik ga wandelen (niet slenteren maar stevig doorstappen) trek ik het liefst wandelschoenen aan. Zo weet ik zeker dat mijn voeten voldoende ondersteund worden en is er de minste kans op blessures. Mijn wandelschoenen en ik hebben inmiddels al heel wat kilometers gemaakt!

4. Sandalen

Zelf ben ik niet zo van de sandalen, maar mijn kinderen bijvoorbeeld wel. Zij dragen liever sandalen dan slippers. En tegenwoordig zijn er trouwens ook heel erg leuke sandalen voor volwassenen! En als je goede sandalen kiest, dan zijn die ook nog eens hartstikke comfortabel en ondersteunend voor je voeten.

5. Laarzen

Met heel warm weer moet je er waarschijnlijk niet aan denken, maar als het wat kouder is tijdens je kampeerreis, kunnen warme comfortabele laarzen eigenlijk ook niet ontbreken. Mijn favoriete laarzen zijn die van Travelin’ uit de serie Country Technical. Ik draag zelf de Konstanz Lady.

schoenen

Of je nou slippers, sneakers, wandelschoenen, laarzen of sandalen meeneemt op vakantie of misschien wel alle vier; goedkoop is in de regel vaak duurkoop. Want wat heb je aan slippers voor een tientje als je ze na drie potjes badminton op de camping weg kunt gooien? Of aan wandelschoenen die bij nader inzien toch niet zo lekker blijken te zitten? Ga voor schoenen met een goede prijs-kwaliteitverhouding en je zult er jaren plezier van kunnen hebben!

Wist je dat je nu bij Travelin’ tot wel 30% korting kunt krijgen tijdens de Summersale? Travelinoutdoor.nl, ook wel Travelin’, biedt een hoogwaardige collectie van schoenen, laarzen en sneakers. Ontworpen in Nederland, geproduceerd in Europa en vervaardigd uit de beste natuurlijke materialen, speciaal voor hen die het liefste buiten zijn. Met de kortingscode SUMMER30TR krijg je tot en met 31 augustus tot maar liefst 30% korting!

Kampeerliefde.nl maakt gebruik van affiliate marketing en kan dus affiliate links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra. Je kunt erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten die volgens mij de moeite waard zijn. Maak je gebruik van één van de links op Kampeerliefde.nl voor je aankoop? Bedankt! Je helpt mij daarmee om deze website verder te ontwikkelen!

Leave a Reply