Skip to main content

Emst is een mooi en rustig plaatsje op de Veluwe, vlakbij Epe. Een populaire streek om op vakantie te gaan met tent, vouwwagen, caravan of camper. Aan de rand van Emst vind je Ardoer Camping De Zandhegge. Een kindvriendelijke camping met voor ieder wat wils.

Meerdere keren naar De Zandhegge

Wij bezochten Ardoer Camping De Zandhegge al meerdere keren. De eerste keer was in 2018, toen we op bezoek waren bij familie. Dankzij het enthousiasme van onze destijds driejarige dochter besloten we het jaar erop terug te keren, maar dan voor onze gehele vakantie. Zodoende brachten wij in 2019 onze zomervakantie op deze camping door. Toen nog in een stacaravan, want ik was op dat moment zwanger van onze jongste en zag mezelf niet zo in een tentje liggen woelen met die dikke buik.

Hollandse sleurhut Camping De Zandhegge

De ‘Hollandse sleurhut’

Omdat we in de jaren die daarop volgden nog vaak onze dochter hoorden over ‘Heggie’, de mascotte van de camping, besloten we afgelopen zomer om terug te keren naar deze camping. Op exact de plek waar eerder de stacaravan stond waar wij in hadden gezeten stond nu een safaritent en daar hebben wij dan ook deze vakantie in doorgebracht.

Verschillende huuraccommodaties

Verspreid over de camping vind je overigens nog meerdere huuraccommodaties. Stacaravans, glampingtenten, chalets, safarilodges, trekkershutten, een boerentent en een Hollandse ‘sleurhut zijn hier een aantal voorbeelden van. Dit gaat overigens niet in de massa. Van elke accommodatie zijn er een aantal of zelfs slechts maar één te vinden. Dat zorgt voor een mooie balans met het aantal kampeerplekken.

Glampingtent Camping de Zandhegge

De Safaritent voor vier personen

Heggies speelschuur en andere kinderactiviteiten

Ardoer Camping De Zandhegge heeft heel veel leuke faciliteiten voor kinderen, zoals trampolines, een speeltuin, je kunt skelters huren, er is een dierenweide (waar je iedere dag mag helpen de dieren te voeren), een knutselschuur en een buitenzwembad. Wat echter wat ons betreft helemaal het einde was voor de kinderen was Heggies speelschuur. Een indoor speeltuin – niet te groot – voor kinderen tot een jaar of tien. De indoor speeltuin is voor campinggasten gratis te bezoeken. Zelf kun je als ouders plaatsnemen in de schuur voor een kopje koffie of thee met wat lekkers erbij, een lunch, borrel of zelfs diner!

Unieke activiteiten

Op de camping doen ze in het hoogseizoen uitermate hun best om het de campinggasten naar de zin te maken. Dat merk je aan het recreatieprogramma, maar ook aan soms heel verrassende activiteiten zoals een roofvogelshow of een schuimparty. Wij werden de eerste keer compleet overvallen door een groep muzikanten uit de Zwitserse alpen die een ronde met enorm luide koebellen over de camping gingen. Een unieke gebeurtenis!

Gemoedelijke sfeer bij De Zandhegge

Dat wij al een paar keer terug zijn gegaan naar deze camping zegt wel iets over deze plek. De omgeving is er natuurlijk prachtig, dat is één van de redenen geweest om hier terug te keren. Maar het feit dat er een heel gemoedelijke sfeer heerst op de camping, dat is misschien nog wel een belangrijkere reden geweest om terug te gaan naar De Zandhegge.

Je kunt je kinderen hier – een beetje afhankelijk van de leeftijd natuurlijk – vrij rond laten lopen. Ze zullen niet in zeven sloten tegelijk lopen of de weg terug naar je caravan niet vinden. Het buitenzwembad is goed afgesloten en kun je als kind echt niet zomaar per ongeluk in terecht komen. En als je een goed plekje uitzoekt, dan heb je ook nog eens goed uitzicht op de faciliteiten en kun je vanaf je voortent de kinderen goed in de gaten houden, mocht je dat wensen.

Dit jaar hebben we al andere vakantieplannen, maar de kans bestaat zeker dat we hier nog wel eens terug gaan komen. Al is het maar omdat de kinderen nog regelmatig ‘mogen we weer naar Heggie?’ vragen!

Op Kampeerliefde.nl wordt gebruik gemaakt van affiliate marketing en kan dus affiliate links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra. Je kunt erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten die volgens mij de moeite waard zijn. Maak je gebruik van één van de links op Kampeerliefde.nl voor je aankoop? Bedankt! Je helpt mij daarmee om deze website verder te ontwikkelen!

Op Ardoer Camping De Zandhegge in Emst kun je terecht met je eigen tent, vouwwagen, caravan of camper maar er zijn ook chalets, ingerichte tenten en andere accommodaties die je kunt huren.

Ben jij er al over uit of Ardoer Camping De Zandhegge de bestemming wordt voor jouw weekendje weg of de hele zomervakantie? Boek dan nu je verblijf bij Ardoer Camping De Zandhegge!

Zoek nu jouw ideale vakantie en boek direct!

Leave a Reply