Skip to main content

Op de camping doen de meesten van ons het even wat rustiger aan als thuis. Minder gehaast en wat meer ontspannen. Voor de één betekent dit lui in een hangmat liggen naast de tent, voor de ander betekent dit eindelijk eens tijd om lekker in beweging te komen. In deze blog vertel ik je wat voor sport en spel voor op de camping leuk zijn om te doen!

Sport en spel voor op de camping

Er zijn veel verschillende soorten sport en spellen die je vaak thuis niet beoefend, maar op de camping wel. Spellen die soms het hele jaar in de caravan op je liggen te wachten, tot je eindelijk weer op vakantie gaat. Het zijn vaak buitenspellen die je thuis – als het minder mooi weer is of als je te druk bent met andere zaken – niet zo snel doet.

Badminton

Met alvast mijn nederige excuses voor alle fanatieke badmintonners: ik vind badminton dus echt de ultieme campingsport. Als het windstil is lekker een potje overslaan tot honderd of doorgaan tot het donker wordt en je de shuttle niet meer goed kunt zien. Voor wie er liever een potje van maakt waar een winnaar uitrolt, zijn er ook hele handige reiskoffers te koop met daarin een uitklapbaar net.

Jeu de boules

Ook zo’n typisch spel dat je mensen vaak op campings ziet doen is jeu de boules. Dit schijnt trouwens enorm in opkomst te zijn, er zijn nu namelijk ook speciale jeu de boules-barren in den lande waar je onder het genot van een drankje gezellig met je vrienden kunt jeu de boulen! En nee, de doelgroep is hier echt geen 60+, maar juist jong volwassenen!

Skateboarden

Gek is dat he? Het hele jaar raken kinderen hun skateboard niet aan, tot ze op de camping zijn. Wat is het toch dat campings met kinderen doen? Hoe je het ook went of keert, het is altijd een goed idee om een skateboard mee te nemen op vakantie.

Tafeltennis

Veel campings hebben een tafeltennistafel. Uit mijn tienerjaren weet ik nog dat dit op veel campings dé plek was om andere jongeren te ontmoeten. Een potje rond-de-tafel of wedstrijden 2×2 stonden garant voor het maken van nieuwe vrienden en ontluikende puberliefdes. Ga je op vakantie met pubers, dan altijd batjes en balletjes meenemen!

Skeeleren

Als je geluk hebt ben je op een camping waar de verharde wegen geasfalteerd zijn. Doordat campings vaak autoluw zijn of er zelfs helemaal geen auto’s rijden, is het een hele veilige plek voor kinderen om zelfstandig te gaan skeeleren. En ook als je al volwassen bent is het leuk om de wieltjes onder te binden en meters te maken! Zelf heb ik het skeeleren onlangs ook weer opgepakt nadat ik als kind en tiener jarenlang veel te skeeleren ben geweest. Het was even wennen, maar het is gewoon erg leuk om (weer) te doen!

Kubb

Een heel leuk buitenspel om met het hele gezin te doen is Kubb. Dit spel wordt buiten gespeeld en het doel is om de houten blokken van je tegenstanders om te gooien door er houten stokken tegenaan te gooien. Hierbij zijn de houten blokken de ‘soldaten’ en is er als laatste de ‘koning’ die je omver moet werpen. Er komt dus ook nog strategie bij kijken!

sport en spel voor op de camping

Kegelen

Het lijkt een beetje op bowlen, maar dan met houten kegels én een houten stok waarmee je de kegels omver moet werpen. De omgegooide kegels leveren je punten op.

Werpen of frisbeeën

Leuk voor kinderen – maar ook zeker voor hun ouders – zijn frisbees of werpballen. Eens even kijken wie er het verst kan gooien!

Boogschieten

Wat mij zelf ontzettend leuk lijkt, maar ik nog nooit iemand op een camping heb zien doen (behalve als georganiseerde activiteit), is boogschieten. Als je gaat voor softarchery dan schiet je met pijlen met een zuignap. Wel zo veilig voor je medekampeerders dus! Er zijn gemakkelijk mee te nemen schietsets verkrijgbaar.

Wat voor sport en spel voor op de camping weet jij nog te benoemen? Laat het weten in de reacties en ik zet deze erbij op het lijstje!

Op Kampeerliefde.nl wordt gebruik gemaakt van affiliate marketing en kan dus affiliate links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra. Je kunt erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten die volgens mij de moeite waard zijn. Maak je gebruik van één van de links op Kampeerliefde.nl voor je aankoop? Bedankt! Je helpt mij daarmee om deze website verder te ontwikkelen!

ReizenReizen

Naast al dit soort sport en spel voor op de camping zijn er natuurlijk ook nog de spellen voor als het weer even wat minder mooi is en je in je tent, vouwwagen, camper of caravan een spelletje wilt gaan doen. Om niet teveel ruimte in beslag te nemen zijn er speciale reisspellen. Welke reisspellen neem jij mee als je gaat kamperen?

Leave a Reply