Skip to main content

Op Kampeerliefde deel ik vanaf nu iedere week het KRO-nieuws, oftewel, het Kampeer-, reis- & outdoornieuws! Wat dat inhoudt? Korte nieuwtjes, een camping uitgelicht, tips voor langere artikelen die de afgelopen tijd zijn verschenen op Kampeerliefde.nl of een goede kortingscode waar je misschien iets aan hebt. Zie het als een soort nieuwsbrief, maar dan niet in je mailbox. Deze week: De Fiets & Wandelbeurs in Gent, een kortingscode voor printmysuitcase, camping De Zandhegge uitgelicht, 9 x de leukste campings met alpaca’s en Getest: de Nurgaz draagbare houtkachel.

Fiets en Wandelbeurs Vlaanderen in Gent

Heb je dit weekend zin om je te verlekkeren op nieuwe avonturen? Ga dan naar de Fiets en Wandelbeurs in Gent en laat je informeren en inspireren over de mooiste wandel- en fietsbestemmingen, pas er nieuwe wandelschoenen en test op het fietsparcours nieuwe fietsen. Tijdens de Fiets en Wandelbeurs in Gent wordt ook de Wandelroute van het jaar 2023 bekend gemaakt. Hier vind je de genomineerden.

Camping De Zandhegge uitgelicht

In deze eerste editie van Kampeer-, reis- en outdoornieuws licht ik graag een camping uit waar wij meerdere keren hebben verbleven tijdens de zomervakantie: Camping De Zandhegge in Emst! De Zandhegge is een echte familiecamping waar van alles te beleven is, maar niet in het overdrevene. In 2022 bestond de camping vijftig jaar, wat uitbundig is gevierd met onder andere een reünie voor campinggasten en personeel. Wat ik – als moeder van twee kinderen – fijn vind aan deze camping is dat het er niet te groot en erg overzichtelijk is. Pluspunten zijn het buitenzwembad en het speelparadijs Heggies Speelschuur, de dierenweide waar de kinderen iedere dag mogen helpen de dieren te voederen en het knutsel- en animatieprogramma in het hoogseizoen. Onze jongste heeft het nu nog over Heggie (de mascotte van de camping)! We hebben hier – toen ik zwanger was en niet met een tent wilde kamperen – eens in een stacaravan gezeten, en het afgelopen jaar verbleven we er in een glampingtent. We komen hier graag weer eens terug, maar dan in een eigen kampeermiddel. Of dat nou een tent (die we al hebben) of misschien wel een vouwwagen wordt? Wie zal het zeggen!

Glampingtent Camping de Zandhegge

Printmysuitcase kortingscode

Het is natuurlijk een beetje afhankelijk van wat voor type kampeerder je bent, maar ik vind het vaak wel fijn om mijn kleding voor een kampeervakantie in een koffer te kunnen opbergen. Nou maak ik zelf al jaren gebruik van één en dezelfde koffer, maar mocht ik binnenkort op zoek gaan naar een andere koffer dan wist ik het wel: ééntje die een stuk minder saai is! Afgelopen week kwam ik online Printmysuitcase tegen. Dit is een site waar je koffers kunt personaliseren. Dát is nog eens leuk! Het werkt heel eenvoudig:

  • Je gaat naar Printmysuitcase.nl
  • Je maakt een keuze uit één van de vier modellen koffers (van Princess Traveller, dus met de kwaliteit zit het wel snor!)
  • In de ontwerpomgeving ontwerp je je koffer helemaal naar eigen smaak. Dat kan zijn met een logo (bijvoorbeeld van je bedrijf), je naam, een foto van je hond, noem maar op.  Ik heb de ontwerpomgeving zelf getest om te kijken hoe gemakkelijk deze in gebruik is. Dit is zeker het geval. Heb je ooit een digitaal fotoalbum gemaakt? Dan kun je dit ook.
  • Klaar? Maak bij het bestellen dan gebruik van deze kortingscode voor 12% korting: Printmysuitcase12

9 x de leukste campings en glampings met alpaca’s

Wie houdt er nou niet van die schattige, fluffy beestjes? Voor een alpaca experience kun je natuurlijk een alpaca high tea gaan doen, maar je kunt ook een camping uitzoeken waar je elke dag even bij deze dieren kunt gaan kijken of misschien wel met ze kunt gaan wandelen! Ik zocht online campings met alpaca’s en ik maakte een lijstje van negen aanraders.

campings met alpaca's

Getest: Nurgaz draagbare houtkachel

Op Kampeerliefde.nl vind je sinds kort tips over kampeermiddelen en campings, maar ook over attributen die je kampeerervaring een stuk gemakkelijker, leuker of aangenamer maken. Ik kocht zelf onlangs een Nurgaz draagbaar houtkacheltje om mee te nemen op vakantie. Om op te koken of om ons lekker aan op te warmen. Wie weet gaan we – als het kacheltje ons bevalt – zelfs nog wel eens winterkamperen overwegen! Het draagbare kacheltje hebben we thuis inmiddels in de tuin uitgetest, en ik kan verklappen dat het smaakt naar meer gebruik ervan! Lees hier onze eerste ervaring met de draagbare houtkachel.

Nurgaz draagbare houtkachel

Dit was ‘m dan; de eerste editie van het Kampeer-, reis- en outdoornieuws!

Nog even de tips op een rijtje:

  • Dit weekend is de Fiets en Wandelbeurs in Gent
  • Camping uitgelicht: De Zandhegge in Emst
  • Krijg met deze kortingscode 12% korting bij Printmysuitcase.nl
  • 9x de leukste campings en glampings met alpaca’s
  • Getest: Nurgaz draagbare houtkachel

Kampeerliefde.nl maakt gebruik van affiliate marketing en kan dus affiliate links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra. Je kunt erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten die volgens mij de moeite waard zijn. Maak je gebruik van één van de links op Kampeerliefde.nl voor je aankoop? Bedankt! Je helpt mij daarmee om deze website verder te ontwikkelen!

Leave a Reply