Skip to main content

Kamperen bij de boer is misschien wel de leukste kampeerervaring die je je kinderen cadeau kunt doen. Want zelfs als er verder niet heel veel op de boerencamping te beleven is qua speelvoorzieningen, is kamperen op een boerencamping een ervaring om nooit meer te vergeten! De geitjes voeren, kijken of er eitjes liggen in het kippenhok, ponyrijden of een kijkje nemen in de melkput: bij veel boerencampings mag je (bijna) overal bij meehelpen of bij toekijken en dat is leuker dan je misschien denkt!

In dit artikel vertel ik je over de verschillende mogelijkheden qua kamperen bij de boer, onze eigen ervaringen met kamperen bij de boer en waarom je echt eens een boerencamping zou moeten bezoeken.

boerenbed kamperen bij de boer

Kamperen bij de boer, hoe en wat?

In Nederland kun je op een heleboel boerencampings terecht. Van kleinschalig tot groter, van back to basic tot superdeluxe. Glamping bij de boer kan ook op veel plaatsen! Dan slaap je bijvoorbeeld in een pipowagen of een safaritent. Kamperen bij de boer is dus echt voor iedereen weggelegd, niet alleen voor de doorgewinterde kampeerders maar ook voor mensen die liever wat luxe willen.

Wij zijn zelf lid van SVR: Stichting Vrije Recreatie. Bij SVR zijn meer dan tweeduizend campings in binnen- en buitenland aangesloten die allen voldoen aan de criteria van SVR: rust, ruimte, natuur en boerengastvrijheid. Ook betaalbaarheid is een erg belangrijk criterium om bij SVR aangesloten te mogen zijn. Wij betalen als lid een tientje per jaar en worden regelmatig op de hoogte gehouden over SVR-campings en kunnen via hun website gemakkelijk een camping zoeken die aan onze wensen voldoet. Een aanrader dus als je vaker wilt gaan kamperen bij de boer!

De campings die je bij SVR vindt zijn veelal zelfstandige kleinschalige campings. Ook de Fien en Teun-campings, zoals Camping de Grimberghoeve waar wij onlangs nog waren, zijn SVR-campings.

Fien en Teun camping

Fien en Teun, een boertje en boerinnetje

Onze ervaring met kamperen bij de boer

Onze eerste keer kamperen bij de boer was op een camping in eigen dorp, Camping de Koaipleats, ook een SVR-camping. Waarom in eigen dorp? Omdat we toen met baby in een tent gingen kamperen! Het was voor ons een uitprobeersel en dat wilden we graag dicht bij huis doen. Onze oudste was toen vijf jaar oud. Een perfecte leeftijd om te gaan kamperen bij de boer! Ze vond het helemaal geweldig. Geitjes voeren, ponyrijden, bij de koeien en kalfjes kijken.. Dat er qua speeltoestellen weinig te beleven was maakte haar niet uit. Ze heeft zich geen moment verveeld.

Onze volgende ervaring met kamperen bij de boer was bij Camping De Grimberghoeve in Notter. Hier heeft men een kleine kudde Hereford koeien met hun kalfjes. Het vlees van deze koeien is ook op de camping verkrijgbaar. Ook was er wat pluimvee en kon je hier ponyrijden. Lees hier meer over deze camping.

Wij vinden het heerlijk om op een boerencamping te staan. Het is altijd leuk om bij de dieren te kijken (en te voeren als dat mag). De sfeer op boerencampings is vaak heel gemoedelijk en er is altijd iets te beleven. Ook is het heel leerzaam om bij een boerderijcamping te kamperen. Zo was er bij De Grimberghoeve bijvoorbeeld een speurtocht met quizvragen. Leuk en leerzaam voor de kinderen (en stiekem steek je er zelf ook nog wel eens wat van op)!

Glamping bij de boer

Een aanrader voor als je op zoek bent naar een glampingaccommodatie maar toch ook houdt van wat back to basic, zijn de boerencampings van Boerenbed. Hier heb je het comfort van een huisje, maar de gezelligheid van een tent. Geen elektriciteit, maar dat is juist fantastisch. Een houtkachel, kaarsen en olielampen maken het in je tent gezelliger dan ooit. Met meer dan zestig locaties in Nederland, België, Duitsland, Zwitersland en het Verenigd Koninkrijk is er altijd wel een locatie waar je je helemaal thuis zult voelen tijdens je vakantie bij de boer!

kamperen bij de boer

Zo ziet een glampingtent bij Boerenbed er van binnen uit.

 

Bijzondere boerencampings via Campspace

Ben je al bekend met Campspace? Hier vind je allerlei toffe, unieke en duurzame spots waar je kunt kamperen in de natuur, maar ook bijvoorbeeld bij de boer. Campspace biedt kampeerplekken in bijna heel Europa, en zelfs ook in Zuid-Amerika en Australië!

Ga jij deze zomer kamperen bij de boer? Boek dan snel je camping of glamping of unieke kampeerspot!

Kampeerliefde.nl maakt gebruik van affiliate marketing en kan dus affiliate links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra. Je kunt erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten die volgens mij de moeite waard zijn. Maak je gebruik van één van de links op Kampeerliefde.nl voor je aankoop? Bedankt! Je helpt mij daarmee om deze website verder te ontwikkelen!

Leave a Reply